Cara Memasangkan iPhone dengan Telefon Lain

Kadang-kadang, anda mungkin perlu menghantar maklumat dengan cepat antara iPhone dan telefon bimbit anda yang lain. Bluetooth adalah cara cepat dan mudah yang tidak memerlukan penggunaan kedua-dua data telefon. Sebelum anda dapat menukar data, anda perlu memasangkan peranti. Berpasangan, atau menyambungkan telefon, memastikan bahawa data yang anda kirim selamat dan dihantar hanya ke sumber yang dimaksudkan. Pertukaran yang selamat memastikan bahawa memo suara dan data yang berkaitan dengan perniagaan tidak dipintas oleh penerima yang tidak disengajakan.

1

Aktifkan Bluetooth pada telefon yang ingin anda pasangkan dengan iPhone. Rujuk manual pengguna telefon untuk mendapatkan bantuan. Pastikan telefon dapat ditemui.

2

Ketuk "Tetapan" pada layar Utama iPhone, lalu ketuk "Umum."

3

Ketik "Bluetooth." Sentuh suis "Bluetooth" untuk menghidupkan fitur. Senarai peranti berkemampuan Bluetooth dalam jarak iPhone akan muncul.

4

Sentuh nama telefon anda yang lain. Masukkan kata laluan jika diminta. Anda mungkin diminta memasukkan kata laluan di telefon anda yang lain dan memasukkan semula nombor pada iPhone anda sebagai pengesahan.

5

Tunggu pengesahan bahawa pasangan ini berjaya.