Cara Menggunakan Kad MicroSD Dengan Laptop Apple

Kira-kira ukuran cap pos, kad microSD serasi dengan beberapa peranti mudah alih termasuk telefon bimbit, pemain MP3 dan tablet. Banyak komputer riba Apple MacBook Pro termasuk slot untuk kad SD, tetapi ini jauh lebih besar daripada kad microSD. Sekiranya anda perlu memasukkan fail ke MacBook Pro syarikat anda, gunakan penyesuai SD - peranti yang berukuran dan bentuk kad SD, dan mempunyai slot untuk memasukkan kad microSD.

1

Masukkan kad microSD ke slot terbuka di bahagian belakang penyesuai SD.

2

Masukkan penyesuai SD yang mengandungi kad microSD ke dalam slot kad pada komputer riba Apple anda dengan kenalan logam pada kad menghadap ke bawah dan menunjuk ke arah komputer. Tunggu beberapa saat sehingga kad microSD dipasang dan memaparkan ikon di desktop. Sekiranya kad tidak dipasang, lepaskan, kemudian masukkan semula ke dalam slot kad SD.

3

Klik dua kali ikon kad microSD di desktop untuk membuka tetingkap cakera peranti.

4

Seret fail dan folder dari komputer anda ke tetingkap cakera kad untuk memuat naik kandungan ke kad microSD anda. Seret fail dari tetingkap cakera ke lokasi di komputer anda untuk menyimpannya ke cakera keras komputer anda.

5

Klik kanan mana-mana bahagian tetingkap cakera jika anda ingin menyusun fail dan folder. Pilih "Susun oleh" dan kemudian pilih salah satu pilihan penyusunan lalai. Sebagai alternatif, seret fail dan folder di sekitar tetingkap cakera untuk menyusunnya secara manual.

6

Klik kanan mana-mana bahagian tetingkap cakera jika anda ingin membuat folder baru, dan kemudian klik pilihan "Folder Baru". Namakan folder apa sahaja yang anda suka.

7

Klik kanan fail yang ingin anda alih keluar dari kad microSD anda dan klik "Pindah ke sampah."

8

Seret ikon kad microSD dari desktop ke ikon Sampah di Dock untuk mengeluarkan peranti dengan selamat. Keluarkan kad dari slot.