Bagaimana Menjadi Penjual Walmart

Terdapat tiga cara untuk menjadi vendor Walmart: Program Pembekal Nasional, Program Pembelian Tempatan dan Program Perkhidmatan / Tidak Dijual Semula. Terapkan ke Program Pembekal Nasional jika syarikat anda menghasilkan barang dalam jumlah yang cukup besar untuk membekalkan semua kedai domestik. Terapkan ke Program Pembelian Tempatan jika perniagaan anda ingin menyediakan barang dagangan ke 65 kedai atau kurang di rantai Walmart. Penyelenggaraan dan perniagaan lain yang berkaitan dengan perkhidmatan harus berlaku melalui Program Perkhidmatan / Tidak Dijual Semula. Walmart dari ribuan vendor, termasuk perniagaan kecil yang ditetapkan sebagai milik minoriti atau wanita.

1

Pilih program yang sesuai dengan produk atau perkhidmatan yang anda jual. Sekiranya anda merancang untuk memohon sebagai perniagaan milik minoriti atau wanita, syarikat anda mesti memberikan sijil terkini.

2

Daftarkan syarikat anda dengan Dun & Bradstreet di dnb.com, jika anda belum melakukannya. Pembeli Walmart menarik laporan D & B sebelum memutuskan sama ada akan menerima perniagaan anda sebagai vendor. Dun & Bradstreet akan memberikan nombor kepada anda semasa pendaftaran. Sertakan nombor ini di bahagian kewangan aplikasi. Walmart tidak menerima penilaian risiko tujuh atau lebih tinggi. Skor satu menunjukkan risiko rendah dan sembilan menunjukkan risiko tertinggi.

3

Muat turun paket cadangan dari laman web Walmart di walmartstores.com dan isilah sepenuhnya. Keperluan termasuk insurans liabiliti produk, salinan Majlis Kod Seragam yang menyenaraikan kod bar perniagaan anda dan kadang-kadang, anda mesti menghantar sampel produk dengan kod bar di atasnya.

4

Kirimkan permohonan secara dalam talian untuk Program Pembekal Nasional. Kunjungi pengurus kedai tempatan anda dengan dokumen dan produk contoh, jika perniagaan anda ingin menyertai program pembelian tempatan. Pengurus kedai akan memberitahu syarikat sekiranya dia berminat. Semua keperluan lain adalah sama. Hubungi nombor telefon yang sesuai yang tertera di laman web Walmart untuk jenis perkhidmatan yang anda berikan. Tuliskan nombor rujukan yang diberikan kepada aplikasi anda untuk penggunaan masa depan.

5

Balas permintaan pembeli untuk perjumpaan atau untuk memberikan maklumat tambahan. Kadang-kadang pembeli melewati langkah ini jika dia sudah mempunyai maklumat yang mencukupi.

6

Lengkapkan dan kembalikan kertas kerja perjanjian vendor. Setelah mendapat persetujuan, hubungi kaunter bantuan Pertukaran Data Elektronik untuk mengatur akses elektronik ke sistem vendor Walmart. EDI akan menubuhkan meja kerja elektronik dalam pangkalan data vendor Walmart, dan memberikan kod pas sementara sehingga anda dapat mengakses sistem.

7

Akses akaun anda dalam talian dan lengkapkan Perjanjian Pembekal. Anda akan mendapat pautan ke borang ini di tab "Perjanjian Baru" di meja kerja anda. Setelah diluluskan, pejabat korporat Walmart akan memberikan nombor vendor untuk perniagaan anda. Ia akan menghantar nombor vendor ke e-mel syarikat anda dan kepada pembeli dengan siapa anda bekerja.