Cara Melumpuhkan Pemberitahuan Sembang Facebook

Setiap kali anda mendapat mesej segera baru di Facebook, Facebook memberitahu anda dengan mengeluarkan suara yang kuat. Facebook menghalang anda untuk menyajikan syarikat anda dan mengiklankan produk dan perkhidmatan anda kepada bakal pelanggan menggunakan profil peribadi anda, tetapi membolehkan anda terus berhubungan dengan orang yang berminat dengan perkhidmatan anda, dan juga dengan pekerja anda, menggunakan fitur Sembang di profil peribadi anda . Bergantung pada berapa banyak rakan yang anda ada, jumlah pemberitahuan sembang boleh menjadi sangat banyak. Sekiranya anda berbual dengan banyak orang sekaligus, anda mungkin mendapat puluhan amaran audio setiap minit.

1

Log masuk ke akaun Facebook anda. Panel Chat muncul di sebelah kanan halaman. Sekiranya tidak muncul, klik butang "Chat" di sudut kanan bawah halaman untuk memaparkan kotak Chat.

2

Klik ikon roda gigi di sudut kanan atas kotak Sembang dan klik "Bunyi Sembang" di menu untuk membatalkan pilihan. Anda tidak akan menerima amaran audio semasa pilihan Bunyi Sembang dilumpuhkan.

3

Klik "Bunyi Sembang" sekali lagi untuk mengaktifkan pemberitahuan sembang audio. Tanda centang kecil ditunjukkan di hadapan pilihan apabila diaktifkan.