Cara Mengubah JPG Ke PDF

Format Dokumen Mudah Alih, atau PDF, adalah standard untuk perkongsian dokumen di seluruh sistem operasi. Hampir semua dokumen dapat dikonversi ke PDF, termasuk buku petunjuk, buku teks, dan grafik web. Untuk melihat fail PDF dengan betul, penampil dokumen yang sesuai seperti Adobe Acrobat mesti digunakan. Jurugambar profesional boleh menggunakan peluasan PDF untuk berkongsi portfolio mereka dengan calon pelanggan, atau menunjukkan bukti bukti dari pemotretan kepada pelanggan. Anda boleh menukar gambar JPG grafik menjadi PDF dengan beberapa cara.

Menggunakan Photoshop

1

Buka gambar yang ingin anda tukar di Photoshop.

2

Buat penyesuaian yang diperlukan pada gambar. Klik "Fail" di bar menu atas dan pilih "Simpan Sebagai ..."

3

Klik kotak pilihan drop-down yang menyenaraikan format yang tersedia. Pilih "Photoshop PDF" dari senarai.

4

Pilih destinasi di mana anda ingin menyimpan PDF baru anda. Klik butang "OK" untuk menyimpan dan mengeksport fail. Setelah dieksport, anda boleh melihat PDF baru dengan paparan dokumen yang sesuai.

Menggunakan Perisian Penukar Fail Cetak Percuma

1

Pasang salah satu penukar fail cetak percuma dengan mengikuti pautan di bahagian Sumber. Ikon program akan muncul dalam senarai pencetak yang tersedia apabila berjaya dipasang.

2

Klik butang Mula Windows di kiri bawah monitor anda dan klik "Panel Kawalan" di lajur kanan menu pop timbul. Ketik "pencetak" di bidang carian di kanan atas dan klik "Peranti dan Pencetak" dalam senarai hasil yang muncul di tetingkap Panel Kawalan utama. Klik kanan pencetak PDF yang telah anda pasang dan klik "Pilihan percetakan" dalam menu konteks yang muncul. Sesuaikan orientasi halaman, ukuran halaman, dan resolusi cetak seperti yang dikehendaki. Klik "OK" untuk menyelesaikan tetapan anda.

3

Buka gambar yang ingin anda ubah ke PDF dalam penyunting gambar pilihan anda, atau klik dua kali ikonnya di Windows Explorer untuk membukanya dengan program paparan asli Windows. Klik "Fail", klik "Cetak" dan sorot penukar fail cetak sebagai pencetak yang anda mahukan. Pilih di mana anda mahu fail disimpan.

4

Klik "Cetak" untuk mencetak JPG ke PDF baru. Anda akan dapat melihatnya dengan paparan PDF pilihan anda.