Cara Mendapatkan Komen dengan Nilai Tertinggi di YouTube

Sejak YouTube memperkenalkan kaedah untuk menilai komen pengguna, penonton video dan pencipta telah berusaha untuk berada di bahagian atas senarai komen. Pada setiap video YouTube terdapat dua komen yang disorot, dipilih oleh jumlah suara rakan sebaya yang mereka terima. Mendarat di bahagian atas senarai komen dan mendapatkan komen Teratas bukanlah sains yang tepat, tetapi ada beberapa prinsip asas yang perlu anda ingat yang meningkatkan peluang anda.

1

Tunjukkan momen video tertentu dan sertakan cap waktu. Sekiranya pengguna lain menganggap saat ini menarik, mereka akan memberikan komen anda.

2

Buat jenaka mengenai kandungan video, tetapi cubalah mengelakkan menyinggung perasaan atau menghina. Humor yang baik akan mendapat banyak undi jempol.

3

Cari sesuatu dalam video yang tidak diperhatikan oleh orang lain. Sebagai contoh, jika video tersebut adalah trailer filem, cari rakaman untuk telur Paskah atau petunjuk mengenai kandungan filem tersebut. Komen mengenai perkara ini dan anda mungkin akan mendapat komen yang sangat tinggi.

4

Minta jempol, tetapi sertakan alasan. Contohnya, "Jempol jika anda tidak sabar untuk filem ini keluar!" Ia tidak halus, tetapi berjaya.

5

Buat hubungan dengan orang yang telah "Tidak menyukai" video tersebut. Contohnya, jika video tersebut mengenai hantu dan memiliki 23 tidak suka, anda boleh mengatakan, "Dua puluh tiga hantu menonton video ini" atau "Dua puluh tiga orang sangat membenci hantu."

6

Buat pun. Sekiranya anda dapat mencari tajuk bodoh mengenai tajuk atau topik video, anda mungkin bernasib baik dengan respons positif.