Untuk Apa Anda Boleh Menggunakan Kad Debit PayPal?

PayPal adalah perkhidmatan dalam talian yang membantu ahli memindahkan wang kepada ahli lain secara percuma. Syarikat itu juga menawarkan ahli PayPal Extras MasterCard - yang merupakan kad kredit - dan kad debit biasa. Sekiranya anda mendapat kad kredit, PayPal memberi anda had kredit yang dibiayai jika syarikat itu meluluskan permohonan anda. Kad debit, sebaliknya, tidak mempunyai dana. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan kad debit untuk membuat pembelian dan membayar bil menggunakan wang yang terdapat di dalam akaun PayPal atau bank anda.

Memperoleh Kad

Setelah anda membuat akaun PayPal, kunjungi halaman aplikasi kad debit syarikat dan klik butang "Terapkan Sekarang" untuk log masuk ke akaun anda. Anda kemudian boleh mengikuti arahan untuk memohon kad debit. Apabila PayPal menyetujui permohonan anda, ia akan mengirimkan kad baru kepada anda yang mengandungi arahan yang menerangkan cara mengaktifkannya. Lakukan dengan memanggil nombor telefon yang tertera di kad dan ikuti arahan yang diberikan oleh prompt suara.

Menggunakan Kad Anda

Kad debit PayPal kelihatan dan berfungsi seperti MasterCard biasa. Sekiranya anda perlu membayar barang runcit, misalnya, leret kad anda melalui pembaca kad baris pembayaran, masukkan PIN anda dan pergi dengan barang runcit anda. Apabila anda memerlukan wang tunai sebenar, masukkan kad ke ATM, masukkan PIN anda dan keluarkan wang terus dari akaun PayPal anda. PayPal juga menawarkan program Ganjaran Pilihan yang memberi anda wang kembali apabila anda menggunakan kad untuk pembelian yang tidak memerlukan PIN.

Integrasi Akaun Bank

Anda mempunyai pilihan untuk menghubungkan akaun bank anda ke akaun PayPal anda dan memindahkan dana antara PayPal dan bank anda. Menghubungkan kedua-dua akaun adalah cara yang baik untuk memastikan bahawa kad debit PayPal anda mempunyai dana ketika anda memerlukannya. Sebagai contoh, jika anda memindahkan $ 300 dari bank ke PayPal, anda boleh menggunakan kad tersebut untuk melakukan pembelian yang tidak melebihi $ 300. Anda juga mempunyai pilihan untuk menggunakan bank anda sebagai sumber pendanaan sandaran untuk menampung pembelian yang melebihi baki yang ada. Sekiranya pembelian melebihi baki yang ada, PayPal menggunakan dana dalam sumber dana anda untuk menutup perbezaannya. Syarikat selalu menggunakan wang di akaun PayPal anda terlebih dahulu sebelum mendebitkan sumber dana anda.

Pembelian Telefon dan Dalam Talian

Anda boleh menggunakan kad debit PayPal semasa membuat pembelian melalui Internet atau telefon. Sebagai contoh, jika anda perlu membayar bil menggunakan perkhidmatan dalam talian, masukkan nombor kad debit dan tarikh luput PayPal anda di laman web untuk membuat pembelian. Beberapa laman web mungkin memberi anda pilihan untuk menggunakan kad tersebut sebagai kad kredit atau kad debit. Sekiranya transaksi anda gagal dilaksanakan ketika anda menggunakan pilihan kad debit, syarikat yang anda bayar mungkin akan berusaha memproses transaksi tersebut sebagai pembayaran tunai. Apabila itu berlaku, transaksi anda mungkin tidak akan selesai. Selesaikan masalah tersebut dengan cuba membuat pembayaran sekali lagi menggunakan pilihan kad kredit. Sekiranya anda membuat pembelian melalui telefon, anda mungkin juga perlu memasukkan kod keselamatan tiga digit yang anda dapati di bahagian belakang kad.

Petua dan Pertimbangan

PayPal mengehadkan pengeluaran tunai harian kepada $ 400. Penting untuk memahami batasan ini kerana syarikat mengenakan sedikit bayaran ketika anda mengeluarkan wang dari ATM. Sekiranya anda memerlukan sedikit wang tunai, anda boleh mengelakkan yuran tersebut dengan menggunakan kad untuk membuat pembelian kecil di kedai dan meminta wang tunai.