Cara Mengatasi Kartrij Dakwat HP yang Kosong

Pencetak HP Inkjet mempunyai keupayaan untuk memeriksa tahap dakwat semasa dalam kartrij. Walau bagaimanapun, beberapa model menghantar peringatan palsu yang memerlukan penggantian untuk mencetak dokumen anda. Model terpengaruh yang dijual antara 6 September 2001 dan 1 September 2010 adalah sebahagian daripada penyelesaian tindakan kelas. Pencetak yang dibeli dari HP selepas ini tidak menghadapi masalah ini, dan biasanya melaporkan tahap dakwat yang tepat. Bagi pemilik perniagaan yang menggunakan amaran palsu, anda masih boleh mendapatkan cetakan anda.

1

Tandai kotak dialog yang muncul semasa anda mencetak dengan kartrij tahap dakwat kosong atau rendah. Sekiranya ada, periksa pesan "Jangan Tunjukkan Ini Lagi" apabila amaran dakwat rendah muncul.

2

Periksa skrin pemberitahuan cetak LCD pada pencetak anda. Selalunya, anda boleh menekan butang tengah, atau "OK" untuk memintas amaran cetak rendah dan terus mencetak.

3

Putar kartrij cetak dan jalankan pencetak di halaman ujian. Kemudian, ganti kartrij cetak ke dalam slot yang betul. Ini tidak berfungsi dengan model yang mempunyai kartrij yang direka khas untuk setiap warna.

4

Klik pada Windows dan kemudian "Peranti dan Pencetak." Cari pencetak anda di bawah bahagian "Pencetak dan Faks" dan klik kanan padanya untuk memilih "Properties." Sekiranya tab port ada, klik pada tab "Port" dan hapus pilihan "Aktifkan Sokongan Dua Hala." Klik "Terapkan dan kemudian" OK. "