Cara Menggunakan Kamera Web Anda Dengan Vizio

Model televisyen yang menampilkan Aplikasi Internet Vizio menyediakan pelbagai aplikasi untuk televisyen anda. Salah satunya ialah Skype yang boleh anda gunakan untuk mengadakan mesyuarat maya. Kamera web bersertifikat Skype dan menyertakan penunjuk LED putih untuk memberitahu anda bila kamera dihidupkan.

Model

Semua televisyen Aplikasi Internet Vizio yang dijual di kedai runcit pada bulan Ogos 2013, dan beberapa model lama, dapat menyokong kamera web luaran, yang disebut Vizio sebagai Kamera Video TV. Televisyen yang menyokong kamera web Vizio dapat memaparkan video Skype pada format hingga 720p. Anda boleh memeriksa untuk melihat sama ada model itu sesuai dengan Skype dan kamera web di pemeriksa keserasian Vizio (pautan di Sumber).

Kamera Web

Kamera web yang anda perlukan untuk membuat panggilan Skype pada Vizio adalah Kamera Video TV Aplikasi Internet Vizio, yang dijual terus dari Vizio. Tidak ada kamera web lain yang dapat digunakan dengan televisyen Vizio, kerana perisian pada perangkat tidak sesuai dengan perisian di TV. Kamera Video TV oleh Vizio merangkumi empat mikrofon bawaan dan harus dipasang di atas televisyen untuk kualiti gambar dan audio yang terbaik. Untuk membantu kamera mengambil suara anda, duduk betul-betul di hadapan mikrofon dan berjarak tiga hingga 12 kaki dari kamera.

Persediaan

Kamera TV menyambung ke televisyen Vizio yang serasi dengan kabel USB. Semasa pertama kali membuka kotak, buka pangkalan lipat dan letakkan kamera web di atas TV. Sekiranya anda lebih suka menggunakan pita yang disertakan untuk meletakkan kamera web anda, biarkan pangkalan ditutup. Setelah dipasang dengan selamat, pasangkan kabel USB pada kamera web ke mana-mana port USB kosong di TV. Apabila anda menghidupkan televisyen, kamera web akan dikesan secara automatik.

Aplikasi

Satu-satunya aplikasi di televisyen Vizio yang menggunakan kamera web adalah Skype. Untuk menggunakannya, log masuk ke akaun anda setelah menyambungkan kamera web. Panggilan dari Skype ke Skype adalah percuma di Vizio, tetapi anda memerlukan sambungan Internet berkelajuan tinggi. Anda masih boleh menggunakan ciri sembang teks dan pemesejan di Skype jika anda tidak mempunyai kamera web.

Penyelesaian Lain

Cara lain untuk memaparkan sembang Skype di televisyen Vizio adalah dengan menyambungkan komputer ke port yang sesuai di Vizio sehingga layar komputer dipaparkan di Vizio. Banyak model Vizio yang tidak menyokong kamera web masih dapat memaparkan Skype dengan cara ini. Pastikan anda mempunyai kabel yang tepat untuk menyambungkan komputer ke televisyen anda sebelum memulakan perjumpaan maya.