Cara Memindahkan Kepemilikan Nama Berdaftar GoDaddy

Perkhidmatan pendaftaran GoDaddy menjadikannya mudah untuk memindahkan nama domain kepada pelanggan GoDaddy yang lain. Proses ini berguna jika anda telah menjual nama domain anda kepada pemilik baru atau mahu rakan yang dipercayai dapat menguruskan domain tersebut. Setelah anda melakukan pemindahan, pemilik baru mempunyai sepuluh hari untuk menerima domain tersebut. Nama domain yang dipindahkan menjadi milik penerima sebaik sahaja mereka menyetujui pemindahan tersebut.

1

Akses Pengurus Akaun GoDaddy (pautan dalam Sumber). Masukkan nama pengguna dan kata laluan anda, dan log masuk.

2

Cari bahagian yang bertanda "Domain," dan kemudian klik "Lancarkan" untuk membuka Pusat Kawalan Domain.

3

Pilih kotak di sebelah domain tertentu yang ingin anda pindahkan. Klik "Lagi" pada bar pilihan, dan kemudian klik "Tukar Pemilikan Domain."

4

Taipkan alamat e-mel pemilik baru. Sekiranya anda mengetahui nombor akaun pemilik baru, pilih kotak berlabel "Saya Mempunyai Nombor Akaun Pelanggan / Nama Pengguna Penerima."

5

Cari bahagian "Maklumat Perhubungan Domain". Pilih "Masukkan Butiran Baru" jika anda ingin memberikan maklumat hubungan baru. Pilih "Gunakan Butiran dari Akaun Pelanggan yang Ditentukan" jika anda memberikan nombor pelanggan pada langkah sebelumnya, atau klik "Jangan Ubah" untuk menyimpan maklumat yang ada.

6

Pilih "Simpan Pelayan Nama Semasa untuk Domain Ini." Sekiranya anda tidak memilih pilihan ini, GoDaddy akan meletakkan domain sehingga pemilik baru mengubah tetapan. Klik "Seterusnya."

7

Isi nama dan maklumat hubungan untuk pemilik baru. Butiran ini hanya diperlukan jika anda memilih "Masukkan Butiran Baru" sebelumnya. Klik "Seterusnya."

8

Baca "Perubahan Nama Domain Perjanjian Pendaftar," dan pilih "Saya Telah Baca dan Setuju dengan Perubahan Nama Domain." Klik "Selesai."