Bagaimana Mengetahui Ketika Sesuatu Akan Tiba di eBay

Sama ada anda menjalankan perniagaan kecil dan ingin mengesan penghantaran anda di eBay atau anda pelanggan yang ingin mengesan pembelian eBay baru-baru ini dari perniagaan kecil, mengesan barang yang dihantar untuk mengetahui kapan ia akan sampai di depan pintu pelanggan adalah proses yang mudah. Pengirim ingin memuat naik maklumat penjejakan untuk memastikan bahawa pelanggan mereka tahu kapan pakej eBay mereka akan tiba, yang kemudian meminta e-mel automatik kepada pelanggan dengan maklumat tersebut. Penerima juga dapat mengesan bungkusan melalui My eBay.

Penjual

1

Log masuk ke akaun penjual eBay anda.

2

Pilih pautan "My eBay" di bahagian kanan atas halaman.

3

Klik pada pautan "Jejaki dan uruskan penghantaran anda" di menu drop-down dan lihat semua maklumat penjejakan untuk penghantaran anda sehingga anda dapat mengetahui kapan pelanggan anda akan menerima barang yang dijual.

Pembeli

1

Log masuk ke akaun eBay anda.

2

Pilih pautan "My eBay" di bahagian kanan atas halaman.

3

Klik pada pautan "Sejarah Pembelian" di menu lungsur. Lihat item yang anda senaraikan dan klik pada nombor penjejakannya untuk melihat tarikh kedatangan barang tersebut. Nombor ini akan disenaraikan di bawah nama item jika penjual mencetak label penghantaran dengan eBay atau PayPal, atau memuat naik nombor penjejakan.