Cara Mengimbas Beberapa Halaman Sebagai Dokumen Tunggal pada MFC Brother

Mengimbas salinan dokumen membolehkan anda menyimpan salinan elektronik fail penting, membagikannya melalui e-mel atau melalui rangkaian dan mengarkibkan fail tanpa ruang simpanan fizikal. Kecuali anda mengkonfigurasi pengimbas Brother MFC anda untuk menyusun beberapa halaman menjadi satu dokumen yang diimbas, anda akan mempunyai berpuluh-puluh atau tidak beratus-ratus fail unik untuk disimpan. Anda boleh menyiapkan pengimbas menggunakan pengumpan dokumen automatik atau terus dari kaca pengimbas.

Mengimbas Dari Pengumpan

1

Klik butang "Mula" di desktop anda dan ketik "saudara" ke dalam kotak carian. Arahkan ke nama MFC anda dan pilih "ControlCenterx" (di mana "x" adalah nombor satu digit) untuk memuatkan aplikasi ControlCenter di baki sistem di sebelah kiri jam pada bar tugas anda. Klik dua kali ikon "ControlCenter" di dulang sistem.

2

Klik "Konfigurasi" dan pilih "Imbas." Pilih "Fail" sebagai jenis imbasan untuk membuka tetingkap Imbas ke Konfigurasi.

3

Pergi ke tab "Butang Peranti" dan pilih "PDF ( .PDF)," "Tiff Multi-Page # Uncompressed ( .tif)" atau "Tiff Multi-Page # Compressed (* .tif)" di bawah Jenis Fail, kerana ini jenis fail membenarkan imbasan berbilang halaman.

4

Letakkan keseluruhan dokumen ke feeder automatik pada pengimbas dan tekan butang "Scan" mesin. Tekan kekunci "Arrow" untuk memilih "File" dan kemudian tekan "OK." Tekan butang "Mula" untuk mengimbas ke satu dokumen.

Mengimbas Dari Kaca

1

Angkat penutup dokumen di Brother MFC, letakkan halaman pertama menghadap ke bawah ke kaca dan tutup penutupnya.

2

Klik butang "Mula" di komputer dan ketik "scansoft" ke dalam kotak carian. Arahkan ke "ScanSoft PaperPort" dan pilih "PaperPort."

3

Pilih Brother MFC sebagai pengimbas dan pilih profil, seperti "Dokumen B&W." Klik "Imbas."

4

Keluarkan halaman pertama dari gelas setelah dipindai dan letakkan halaman kedua di atas gelas. Tutup penutup dan klik butang "Imbas Lebih Banyak Halaman".

5

Imbas semua halaman dalam dokumen satu demi satu. Klik butang "Selesai" apabila anda selesai.