Cara Menetapkan Semula E-mel di Facebook

Sama ada anda menggunakan Facebook untuk akaun peribadi anda atau untuk menguruskan halaman profil untuk perniagaan anda, mesej dan e-mel pemberitahuan dihantar ke alamat e-mel utama yang ditentukan dalam tetapan profil. Sekiranya anda berhijrah ke akaun e-mel baru atau hanya mahu e-mel Facebook dihantar ke alamat lain, tetapkan semula alamat e-mel utama akaun Facebook anda atau alamat e-mel yang berkaitan dengan halaman profil Facebook perniagaan.

Tukar Alamat E-mel Utama untuk Akaun Facebook Peribadi

1

Buka Facebook di penyemak imbas Web anda dan log masuk ke akaun Facebook anda.

2

Klik pada pautan profil anda di sudut kanan atas skrin.

3

Klik kotak "Tentang".

4

Klik butang "Edit" di kotak "Maklumat Perhubungan".

5

Klik pautan "Tambah / Buang E-mel".

6

Klik pautan "Tambah E-mel Lain".

7

Masukkan alamat e-mel baru di kotak input "E-mel Baru". Masukkan kata laluan Facebook anda di kotak "Kata Laluan" dan klik butang "Simpan Perubahan". E-mel pengesahan akan dihantar ke alamat e-mel baru.

8

Periksa akaun e-mel baru dan buka e-mel pengesahan. Klik pada pautan pengesahan untuk menambahkan alamat e-mel ke akaun.

9

Klik butang "Edit" di bahagian "E-mel".

10

Pilih gelembung di sebelah alamat e-mel baru, masukkan kata laluan Facebook anda di kotak input "Kata Laluan" dan klik butang "Simpan Perubahan".

11

Klik butang "Edit" di bahagian "E-mel".

12

Klik butang "Buang" di sebelah alamat e-mel lama. Masukkan kata laluan Facebook anda di kotak input "Kata Laluan" dan klik butang "Simpan Perubahan".

Tukar Alamat E-mel untuk Profil Halaman Perniagaan

1

Buka Facebook dan log masuk ke akaun anda.

2

Klik ikon anak panah di sebelah nama profil anda di bahagian atas skrin dan pilih halaman perniagaan dari menu "Gunakan Facebook Sebagai:".

3

Klik butang menu "Edit Halaman" di bahagian atas layar dan klik "Kemas kini Maklumat."

4

Masukkan alamat e-mel baru di kotak input "E-mel" dan klik butang "Simpan Perubahan".