Cara Memindahkan Gambar Dari Komputer ke Memory Stick SD

Apabila anda perlu mengangkut gambar, seperti logo syarikat anda atau foto ibu pejabat syarikat anda ke pejabat yang berlainan, pencetak profesional atau lokasi di luar lokasi lain, bawalah gambar itu dengan tongkat memori selamat Digital yang ringkas. Sekiranya anda memerlukan foto yang belum ada di memory stick, anda mesti mendapatkannya dari komputer terlebih dahulu. Sebaik sahaja anda memindahkannya ke folder yang sesuai pada memory stick, anda boleh memasukkan stik ke komputer mana pun dan memindahkan gambarnya.

1

Masukkan memory stick ke port SD di komputer anda atau pembaca kad memori yang disambungkan ke PC. Klik bola Windows dan pilih "Komputer" di panel kanan menu Mula. Klik dua kali pada memory stick SD di bahagian "Devices with Removable Storage" dan kemudian tolak folder yang terbuka.

2

Navigasi ke folder yang mengandungi gambar yang ingin anda salin atau pindahkan ke memory stick anda. Sekiranya anda ingin memindahkan keseluruhan folder, arahkan ke lokasi folder tetapi jangan membukanya. Sekiranya anda hanya mahukan gambar tertentu, buka folder. Tekan dan tahan kekunci "Ctrl" dan kemudian klik pada setiap foto yang ingin anda pindahkan.

3

Klik kanan folder atau foto yang ingin anda pindahkan. Klik "Potong" untuk mengeluarkan foto dari lokasi semasa dan memindahkannya ke memory stick, atau klik "Salin" untuk memindahkan salinan foto yang dipilih.

4

Buka folder kad memori SD yang dikurangkan. Klik kanan di dalam folder dan klik "Tampal" untuk memindahkan gambar yang anda potong atau salin. Sebagai alternatif, anda boleh menyeret gambar dari lokasi semasa ke folder kad SD.

5

Tutup folder memory stick. Klik ikon "Buang Perkakasan dengan Selamat" di sebelah kanan bar tugas anda berhampiran jam dan pilih "Keluarkan." Tanggalkan memory stick dari port SD atau pembaca kad.