Berapa Kos Pengiklanan Majalah?

Pada pandangan pertama, iklan majalah nampaknya agak kuno. Hari ini, siapa yang membaca majalah? Jawapannya mungkin kerana sebilangan besar orang membaca majalah sekarang seperti sebelumnya penjualan digital industri majalah diambil kira. Pada tahun 2016, sekitar 370 juta majalah terjual, yang setara dengan pendapatan $ 2 miliar. Jadi berapa kos pengiklanan majalah? Berikut adalah perincian mengenai kos bergantung.

Buat Iklan Anda

Sebilangan besar majalah mempunyai bahagian kreatif yang dapat merancang iklan untuk anda. Ini mempengaruhi keseluruhan kos, tetapi mungkin secara positif. Banyak majalah akan merancang iklan secara percuma, selagi anda berkomitmen untuk beriklan dengannya. Sekiranya anda mengupah seseorang untuk membuat iklan untuk anda - sama ada agensi atau individu - harganya akan berbeza.

Lokasi, Lokasi, Lokasi

Tempat iklan anda diletakkan sama pentingnya dengan ukuran iklan yang anda pilih untuk disiarkan. Hubungi majalah tempat anda ingin mengiklankan dan meminta kit media. Ini akan memberi anda idea mengenai kos - kerana tidak ada standard industri untuk kos iklan di majalah. Sebaik sahaja anda mendapat kit media, anda akan mengetahui nombor edarannya - yang bermaksud berapa banyak orang, rata-rata, mengambil majalah itu ketika diterbitkan. Sekiranya anda mahukan iklan anda ke bahagian depan majalah, maka kosnya lebih tinggi.

Masa habis

Menawarkan untuk menjalankan satu atau lebih iklan dalam jangka masa yang lebih lama dapat mengurangkan kos keseluruhan. Dengan cara ini nampaknya seolah-olah anda mengumpulkan lebih banyak wang di muka - tetapi mungkin lebih masuk akal fiskal untuk berkomitmen untuk beriklan dalam lebih banyak masalah dengan pengurangan kos iklan setiap jangka masa.

Saiznya

Majalah mengira ruang iklan mereka dengan nisbah 50:50 atau 60:40, yang bermaksud bahawa jumlah ruang yang lebih besar atau sama banyak digunakan oleh artikel bertulis majalah tersebut. Biasanya, ruang yang tinggal untuk iklan dijual dengan kenaikan inci. Ini bermaksud bahawa ruang iklan yang lebih besar akan mempunyai harga tertinggi, terutama jika mereka berada di bahagian depan majalah.

Nasional vs Tempatan

Ini mungkin keputusan terbesar mengenai iklan majalah kos. Membeli halaman di sebuah majalah nasional yang terkenal boleh mencapai sekitar $ 500,000, sedangkan sebuah majalah tempatan hanya akan dikenakan biaya beberapa ratus. Seringkali, majalah nasional dan tempatan mempunyai hubungan antara satu sama lain, jadi ini adalah masa yang tepat untuk bertanya mengenai pembelian pakej iklan yang lebih besar yang dapat dijalankan dalam kedua-dua penerbitan itu dapat mengurangkan kos keseluruhan.

Menampilkan iklan yang menarik di majalah berkilat, sama ada majalah kertas berkilau maya atau berkilat, masih merupakan kaedah terbaik untuk mendapatkan sebilangan besar orang yang berminat dengan apa yang anda tawarkan. Hubungi kit media dan tanyakan apa yang dapat mereka lakukan untuk anda, dan jika anda bersedia bekerja dengannya, anda akan melihat impian anda di halaman majalah dalam masa yang singkat.