Cara Mencegah Posting Hantu di Craigslist

Sekiranya anda menggunakan Craigslist untuk menyiarkan iklan untuk perniagaan kecil anda, hantu boleh menjadi masalah yang serius. Ghosting merujuk kepada iklan yang anda letakkan di laman web yang dapat dilihat dari halaman akaun Craigslist dan dari e-mel pengesahan anda, tetapi tidak muncul di halaman kategori. Ini berbeza dengan iklan yang ditandai, yang muncul di layanan tetapi kemudian dihapus ketika pengguna menandainya untuk dikeluarkan. Mendapatkan bendera dapat mengakibatkan iklan berikutnya menjadi hantu, begitu juga pelanggaran terhadap Syarat Penggunaan Craigslist. Iklan yang nampaknya spam, seperti iklan yang menggunakan konten yang tidak sesuai, simbol berlebihan atau kod HTML yang rosak, juga dapat mengakibatkan hantu.

1

Kirimkan iklan hanya di kawasan geografi anda, atau di kawasan terdekat anda. Menyiarkan iklan serupa di lebih dari satu kawasan geografi adalah melanggar Syarat Penggunaan Craigslist.

2

Siarkan iklan yang hanya relevan secara geografi dengan kawasan anda. Menyiarkan iklan yang sama-sama relevan dengan wilayah yang berbeza tidak sesuai untuk Craigslist.

3

Siarkan iklan dalam kategori yang paling relevan. Contohnya, iklankan seminar latihan di bahagian "Kelas", bukan dalam kategori "Pekerjaan".

4

Gambarkan diri anda dengan jujur ‚Äč‚Äčapabila diminta memilih subkategori berdasarkan pengguna. Contohnya, jika anda menjual harta tanah, anda mungkin diminta untuk menyatakan sama ada anda pemilik atau broker. Sekiranya anda menjual kereta, anda mungkin diminta untuk menyatakan sama ada anda pemilik atau peniaga. Menyalahartikan diri anda adalah pelanggaran Terma Penggunaan Craigslist.

5

Siarkan iklan serupa tidak lebih dari 48 jam. Memposting ulang iklan serupa lebih kerap daripada ini adalah melanggar Syarat Penggunaan.

6

Siarkan iklan secara peribadi dan manual hanya untuk diri anda sendiri. Mengeposkan iklan untuk orang lain, meminta seseorang memposting iklan untuk Anda, atau menggunakan perkhidmatan automatik atau layanan pihak ketiga adalah pelanggaran Syarat Penggunaan.

7

Gunakan hanya satu akaun di Craigslist. Menggunakan lebih dari satu akaun juga merupakan pelanggaran terhadap Syarat Penggunaan.

8

Pastikan kod HTML anda bersih dan ditulis dengan baik, tanpa kehilangan watak atau terlalu banyak aksara.

9

Gunakan gambar bersaiz kecil hingga sederhana dan bukannya gambar besar yang memakan lebar jalur dan memerlukan masa untuk memuat turun.

10

Gunakan tanda baca yang betul, tanpa tanda baca atau simbol yang berlebihan seperti "@," "*," "&" dan "/."

11

Gunakan perkhidmatan lain selain Craigslist untuk mempromosikan program pemasaran gabungan. Pemasaran afiliasi dilarang di Craigslist.