Cara memuat turun kad mikro SD ke komputer riba

Hari ini, pengusaha yang sibuk mempunyai banyak pilihan untuk terus berhubung dengan pejabat dan menyelesaikan lebih banyak kerja di jalan raya. Walaupun banyak profesional dalam perjalanan yang biasa membawa komputer riba, lebih banyak ahli perniagaan mengganti notebook besar dengan telefon pintar Android dan iPhone Apple. Banyak telefon pintar menyimpan data seperti mesej e-mel dan gambar pada kad SD mikro. Sekiranya anda ingin memindahkan data dari kad micro SD ke komputer riba anda, buku nota mesti mempunyai pembaca kad atau menyambungkan peranti USB luaran yang membolehkan anda membaca dan menulis kad memori kilat.

1

Masukkan kad Micro SD ke dalam slot penyesuai kad SD. Masukkan kad penyesuai dengan kad Mikro SD yang dimasukkan ke dalam port kad SD pada komputer riba. Sekiranya komputer riba tidak mempunyai pembaca kad dengan port kad SD, masukkan cakera pemasangan untuk pembaca kad luaran ke pemacu optik komputer riba. Ikuti arahan pada skrin untuk memasang pemacu untuk pembaca kad ke Windows dan mulakan semula sistem yang diminta. Masukkan penyesuai kad SD ke dalam slot kad SD pada pembaca kad.

2

Klik "Mula," kemudian "Komputer" setelah Windows mengesahkannya secara berturut-turut mengesan kad Micro SD di dalam penyesuai kad SD dan mengkonfigurasinya sebagai peranti penyimpanan luaran. Klik dua kali ikon huruf pemacu yang diberikan pada kad Micro SD di tetingkap Windows Explorer. Windows Explorer memaparkan semua fail dan folder pada kad Micro SD.

3

Tekan "Ctrl-A" untuk memilih semua fail dan folder pada kad Micro SD. Setelah memilih semua fail dan folder, tekan "Ctrl-C" untuk menyalinnya ke papan keratan Windows.

4

Navigasikan ke folder di Windows Explorer yang anda mahu menyimpan failnya dari kad Micro SD. Klik dua kali nama folder di Windows Explorer untuk membuka folder. Tekan "Ctrl-V" untuk menampal fail dari kad Micro SD ke folder terpilih pada komputer riba.

5

Tutup tetingkap Windows Explorer. Klik ikon USB dengan tanda semak hijau di kawasan dulang Lancar Pantas bar tugas, kemudian pilih nama peranti dan huruf pemacu kad Micro SD. Windows akan mengesahkan bahawa selamat mengeluarkan peranti dari komputer. Keluarkan kad Micro SD dan penyesuai kad SD dari port kad SD pada komputer riba atau pada pembaca kad USB luaran. Putuskan sambungan pembaca kad USB dari port USB jika anda menggunakannya untuk memindahkan fail dari kad Micro SD.

6

Keluarkan kad Micro SD dari penyesuai kad SD, kemudian masukkan semula ke dalam telefon atau peranti lain dari mana anda mengeluarkannya.