Kindle Tidak Akan Hidup

Sekiranya Kindle anda tidak dapat dihidupkan, anda akan kehilangan semua majalah, blog, surat khabar dan buku perniagaan penting anda. Mungkin ada masalah dengan bateri atau penyesuai AC Kindle anda. Kindle juga boleh dibekukan dalam keadaan kosong yang memberikan penampilan dimatikan. Sekiranya anda tidak dapat menyelesaikan masalah melalui penyelesaian masalah, peranti anda mungkin masih dalam jaminan. Amazon menyarankan untuk menghubunginya apabila timbul masalah dengan Kindle anda yang tidak dapat anda atasi sendiri.

Isu Mengecas

Semasa mengecas Kindle anda, pastikan lampu pengisian Kindle - terletak di sebelah butang kuasa - bersinar kuning, warna pengisian biasa. Lampu bertukar menjadi hijau semasa pengisian selesai. Sekiranya bateri Kindle anda tidak dicas, peranti tidak akan hidup. Amazon mencadangkan agar pertama kali mencuba peranti menggunakan outlet dinding yang berbeza. Sekiranya lampu pengecasan tidak akan menyala menggunakan beberapa cawangan, Amazon memberi amaran bahawa penyesuai AC Kindle anda perlu diganti. Sekiranya Kindle anda dalam jaminan, Amazon mungkin akan menutup harga penyesuai baru. Anda juga boleh mengecas e-pembaca Kindle dengan komputer menggunakan kabel USB yang disertakan dengan peranti. Sekiranya pengecasan berfungsi melalui komputer, anda mungkin menghadapi masalah dengan penyesuai AC Kindle anda.

Skrin Beku

Kindle anda boleh dihidupkan tetapi dibekukan di halaman kosong, yang menjadikan peranti dimatikan. Semasa pembekuan Kindle, Amazon mencadangkan tetapan semula manual. Geser dan tahan slaid kuasa Kindle selama 20 saat untuk menetapkan semula Kindle anda. Sekiranya berfungsi, anda akan melihat skrin pemuatan khas Kindle semasa menyala. Sekiranya menetapkan semula tidak menyelesaikan masalah, Amazon menyarankan untuk mengecas Kindle sebelum cuba menetapkan semula peranti.

Tablet Kindle Fire

Walaupun Kindle Fire adalah komputer tablet dan bukan e-pembaca Kindle, kebanyakan petua penyelesaian masalah adalah sama. Sebagai contoh, Amazon mencadangkan menetapkan semula Kindle Fire anda dengan menahan suis kuasa selama 20 saat. Pada api, anda mesti menekan butang kuasa sekali lagi untuk menghidupkan tablet. Amazon memberi amaran agar tidak mengecas Kindle Fire anda dengan penyesuai kuasa asing, hanya memerintahkan untuk menggunakan alat yang disertakan dengan peranti. Tidak seperti e-reader, anda tidak boleh mengisi Api melalui komputer anda. Maklumat jaminan yang sama berlaku untuk pembaca elektronik Kindle dan tablet Fire.

Jaminan

E-pembaca Kindle hadir dengan jaminan terhad satu tahun yang mungkin dapat mengatasi masalah anda. Sekiranya masalah anda disebabkan oleh kecacatan pembuatan atau perkakasan, Amazon akan memperbaiki atau mengganti Kindle anda atau mengembalikan wang anda. Amazon tidak akan bertanggung jawab atas kerosakan tersebut jika disebabkan oleh pengguna, jadi jika anda melepaskan Kindle untuk menyebabkan masalah, anda tidak bernasib baik. Periksa jaminan peranti anda untuk terma dan butiran lengkap untuk melihat apakah anda dilindungi. Untuk tablet Kindle Paperwhite dan Fire, anda mungkin perlu menghubungi cawangan khas Amazon mengenai masalah anda (lihat Sumber).

Hubungi Amazon

Pilihan terakhir adalah menghubungi Amazon mengenai Kindle anda yang rosak (lihat Sumber). Prosesnya mempunyai pilihan khusus Kindle untuk membantu pasukan sokongan Amazon memahami masalah anda sebelum menghubungi. Bergantung pada masalahnya, mereka akan menawarkan sokongan e-mel, telefon atau sembang. Walaupun mereka tidak akan menggantikan Kindle yang rosak di luar tempoh jaminan, mereka mungkin dapat memberikan pandangan baru artikel sokongan laman web tidak. Sekurang-kurangnya, anda akan tahu sama ada mereka akan menolong Kindle anda yang rosak atau tidak.