Bagaimana Memulakan Syarikat Keselamatan di California

Jabatan Hal Ehwal Pengguna California mengatur dan melesenkan syarikat keselamatan. Terdapat beberapa langkah yang harus diikuti jika anda ingin memulakan syarikat keselamatan di California. Untuk membuka syarikat keselamatan, pemilik mesti atau mesti mengambil pengurus yang berkelayakan dan memohon lesen syarikat.

Negeri memerlukan pemeriksaan gambar dan latar belakang jenayah pada semua pemilik, rakan kongsi dan pegawai korporat. Semua pekerja syarikat mesti dilesenkan dan membawa lesen mereka setiap masa.

Membangunkan Rancangan Perniagaan

Rancangan perniagaan adalah langkah penting dalam memulakan perusahaan baru. Rancangan ini tidak hanya memberikan panduan sepanjang proses permulaan, tetapi banyak pemberi pinjaman dan pelabur ingin melihat rancangan perniagaan sebelum memberikan pinjaman dan modal permulaan kepada perniagaan baru. Gabungan Persatuan Perniagaan Kecil Tempatan dapat memberikan bantuan dalam pengembangan rancangan perniagaan.

Sewa Pengurus Berkelayakan

Pengurus yang berkelayakan mesti lulus peperiksaan bertulis negeri dan memberikan bukti pengalaman pampasan sekurang-kurangnya satu tahun, berjumlah tidak kurang dari 2,000 jam, sebagai penjaga, penjaga atau penjaga. Lawati laman web Jabatan Hal Ehwal Pengguna California untuk mengesahkan lesen calon anda sebelum mengambil pekerja. Abaikan langkah ini jika anda mempunyai lesen rondaan peribadi semasa dan merancang untuk bertindak sebagai pengurus yang berkelayakan.

Permohonan Lesen

Lengkapkan permohonan, yang boleh didapati di laman web Jabatan. Maklumat yang diperlukan merangkumi nama dan alamat perniagaan yang dicadangkan, nama pengurus yang berkelayakan dan nombor lesen, jenis organisasi perniagaan dan nama semua pemilik, rakan kongsi dan pegawai korporat. Tandatangan dan tarikh permohonan. Borang tersebut memerlukan pengurus yang berkelayakan dan semua pemilik, rakan kongsi atau pegawai korporat yang disenaraikan untuk menandatangani dokumen tersebut.

Borang ID Peribadi

Lengkapkan satu untuk setiap orang yang disenaraikan sebagai pemilik, rakan kongsi, pegawai korporat dan pengurus yang berkelayakan dalam permohonan.

Sertakan Gambar Pasport

Ambil satu gambar pasport untuk semua pemilik, rakan kongsi, pegawai korporat dan pengurus yang berkelayakan. Sertakan gambar dengan borang pengenalan diri individu.

Ambil Borang ke Laman Imbasan Langsung

Bawa borang ke laman web Live Scan. Senarai lokasi Imbasan Langsung terdapat di laman web Jabatan. Bayar yuran untuk pemeriksaan rekod sejarah jenayah Jabatan Kehakiman dan Biro Penyiasatan Persekutuan. Kirim untuk pengimejan cap jari. Pengendali Live Scan akan menandatangani borang. Sertakan halaman 2 borang Live Scan sebagai lampiran pada borang Pengenalan Peribadi. Borang Imbasan Langsung diperlukan untuk semua pemilik, rakan kongsi, pegawai korporat dan pengurus yang berkelayakan.

Borang Nama Perniagaan

Muat turun Permintaan Pengesahan Nama Perniagaan dari laman web Jabatan. Lengkapkan borang. Sertakan lima nama perniagaan yang dicadangkan mengikut urutan pilihan.

Buat Salinan untuk Rekod Anda

Buat salinan semua dokumen untuk rekod anda.

Mengemukakan Borang, Foto dan Bayaran

Kirimkan ke semua borang, gambar pasport, bayaran pelesenan $ 700 dan salinan borang Imbasan Langsung yang ditandatangani ke Biro Perkhidmatan Keselamatan dan Penyiasatan, Peti Surat 989002, Sacramento Barat, CA 95798-9002. Juga, sertakan salinan Artikel Pemerbadanan yang disahkan atau Pernyataan oleh Perbadanan Asing, jika berlaku sebagai syarikat.

Perlindungan Polisi Insurans

California menghendaki syarikat keselamatan untuk mengekalkan polisi insurans yang memberikan sekurang-kurangnya $ 1,000,000 setiap kerugian akibat kecederaan, kematian, atau kemusnahan harta benda.

Masa untuk Menunggu

Tunggu dua hingga empat bulan untuk Jabatan memproses dan mengeluarkan lesen atau menolak permohonan.

Bangunkan Rancangan Pemasaran

Manfaatkan masa yang dihabiskan untuk menunggu lesen anda dan kembangkan rancangan pemasaran yang kuat. Ikuti kajian yang digunakan dalam mengembangkan rancangan perniagaan anda dan mulakan rancangan pemasaran untuk menjangkau calon pelanggan. Ini juga merupakan masa yang tepat untuk memeriksa statistik jenayah di kawasan anda dan mengumpulkan senarai perniagaan baru dan sedia ada yang mungkin mendapat manfaat daripada perkhidmatan anda. Apabila lesen anda tiba, anda akan bersedia menghubungi bakal pelanggan.

Ambil Kakitangan Berlesen

Ambil pengawal keselamatan berlesen dan pegawai peronda swasta. California hanya membenarkan pengendali rondaan swasta berlesen untuk melakukan perkhidmatan pengawal keselamatan atau pengawal berkontrak kepada orang atau perniagaan mana pun.