Bagaimana PayPal Bekerja Dengan Akaun Bank?

Perkhidmatan pembayaran dalam talian Paypal membolehkan perniagaan kecil menghantar pembayaran elektronik tanpa kad kredit dan menerima pembayaran elektronik tanpa akaun saudagar. Kerana Paypal dapat menyambung ke akaun bank syarikat untuk menghantar dan menerima pembayaran, pemilik perniagaan mungkin bertanya-tanya tentang keselamatan dan fungsi di sebalik penyambungan akaun bank Paypal.

Rumah Penjelasan Automatik

Apabila Paypal menyambung ke akaun bank untuk pembayaran atau deposit, ia menggunakan antara muka elektronik yang dikendalikan oleh Federal Reserve; antara muka ini dikenali sebagai rumah penjelasan automatik (ACH). Apabila Paypal memulakan transaksi, ia mengambil peranan sebagai institusi kewangan penyimpan asal dalam transaksi ACH. Paypal mengirimkan permintaan elektronik untuk dana atau pemberitahuan deposit melalui sistem ACH ke bank pengguna, dan akaun bank yang dipautkan bertindak balas dengan pengesahan. Dana yang dipindahkan melalui ACH mengambil masa tiga hingga lima hari bekerja untuk diselesaikan.

Menghantar Pembayaran - eCheck

Apabila pengguna menyelesaikan pembelian dan memilih untuk membayar melalui Paypal, pengguna dapat memilih cek elektronik, yang dikenali sebagai eCheck, atau pemindahan segera dari akaun bank. Sekiranya pengguna memilih eCheck sebagai kaedah pembayaran, Paypal menasihati penjual bahawa pembeli telah menyerahkan pembayaran dan penjual akan menerima dana dalam tiga hingga lima hari bekerja. Paypal memulakan pemindahan ACH dari akaun bank pengguna, yang membolehkan tiga hingga lima hari bekerja untuk pemindahan selesai. Setelah Paypal menerima dana, syarikat akan mengkreditkan akaun penjual dan transaksi selesai.

Menghantar Pembayaran - Pindahan Segera

Pengguna Paypal yang telah menghubungkan kedua-dua akaun bank dan sekurang-kurangnya satu kad kredit ke akaun Paypal mereka mungkin mempunyai pilihan untuk memilih Pemindahan Segera ketika menyelesaikan pembelian. Pembayaran akaun bank Transfer Segera berfungsi seperti eCheck, menurut Paypal, tetapi Paypal membuat penangguhan sementara pada kad kredit pengguna sebelum memulakan transaksi ACH. Oleh kerana Paypal dapat mengenakan kad kredit pengguna jika transaksi ACH gagal, syarikat dengan serta-merta mengkreditkan akaun penjual untuk menyelesaikan transaksi tersebut.

Menerima Pembayaran

Pelanggan Paypal yang menggunakan perkhidmatan untuk menerima pembayaran boleh meninggalkan dana di akaun Paypal mereka untuk perbelanjaan dalam talian berikutnya, menarik atau menghabiskan dana menggunakan kad debit Paypal atau memindahkan dana ke akaun bank yang dipautkan. Ketika pengguna memilih untuk mentransfer dana ke rekening bank, Paypal memulai transaksi ACH, memberitahu bank pelanggan mengenai transaksi masuk. Paypal secara elektronik memindahkan dana yang dikeluarkan ke bank pelanggan, dan bank mengreditkan dana tersebut ke akaun pelanggan. Kerana proses pengeluaran Paypal melalui Automated Clearing House, pelanggan dapat mengharapkan dana yang dikeluarkan akan muncul di akaun bank mereka dalam tiga hingga lima hari kerja.