Cara Memeriksa sama ada Alamat E-mel Yahoo Sedang Dalam Talian

Permesejan segera adalah mudah dalam sembang Yahoo kerana ia merupakan bahagian penting dalam e-mel Yahoo. Anda boleh mengetahui kenalan mana yang disenaraikan dalam akaun e-mel anda yang tersedia untuk sembang Yahoo dengan melihat ikon statusnya. Sekiranya kenalan anda menunjukkan bahawa mereka sibuk, itu bermakna mereka dalam talian tetapi tidak mempunyai masa untuk berbual pada masa ini. Sekiranya mereka tidak kelihatan dalam talian, mereka mungkin memilih untuk tampil "tidak terlihat" kepada pengguna lain. Mereka yang terbuka untuk berbual menandakan diri mereka "tersedia".

1

Klik anak panah kecil di sebelah nama anda di sudut kiri atas skrin mel Yahoo. Klik salah satu daripada tiga pilihan: "Sibuk", "Tersedia" atau "Tidak kelihatan." Tindakan ini membawa anda masuk ke utusan Yahoo. Anda juga boleh log masuk dengan mengklik simbol kecil yang kelihatan seperti petir sekitar separuh menu di sebelah kiri di sebelah Kenalan Dalam Talian. Sekiranya gambar berwarna kuning, anda log masuk. Sekiranya berwarna kelabu, anda log keluar dan perlu mengklik sekali pada bolt untuk log masuk.

2

Klik pada segitiga kecil di sebelah kanan Kenalan Dalam Talian untuk membuka senarai kenalan anda yang berada dalam talian. Mereka yang mempunyai ikon yang kelihatan seperti wajah tersenyum kuning bersedia untuk berbual; ikon yang kelihatan seperti jam kuning bermaksud pengguna log masuk tetapi telah lama tidak aktif; dan simbol berjalur oren menunjukkan pengguna berada dalam talian tetapi sibuk di tempat lain.

3

Lawati direktori Yahoo (people.yahoo.com) untuk mencari alamat e-mel Yahoo orang yang tidak ada dalam senarai kenalan anda. Di bahagian Carian E-mel, taipkan nama depan dan nama belakang orang itu dan klik butang "Cari". Tambahkan e-mel Yahoo dari hasil ke senarai kenalan anda untuk melihat apakah orang itu dalam talian.