Adakah Amazon Mengambil Debit?

Sama ada anda membeli untuk perniagaan anda di Amazon atau ingin Amazon membantu anda menerima pembayaran di laman web anda, anda tidak perlu risau tentang ketidaksesuaian antara Amazon dan kad debit. Terdapat, bagaimanapun, beberapa komplikasi yang mungkin perlu diperhatikan, tanpa mengira bahagian pagar penjualan yang anda berada.

Membeli

Amazon menerima kad kredit dan debit tertentu untuk pembayaran. Ini termasuk Visa, MasterCard / EuroCard, Discover Network, American Express, Diner's Club (tetapi hanya dengan alamat pengebilan AS), dan sebarang kad debit dengan logo JCB, NYCE, atau STAR. Amazon juga menerima kad debit sementara dalam bentuk kad hadiah Visa, MasterCard atau American Express. Perwakilan Amazon memperhatikan bahawa, jika diperlukan, anda dapat membahagikan pembayaran antara kad debit dan kad hadiah Amazon, tetapi anda tidak dapat membagi pembayaran antara beberapa kad debit atau kredit. - Rujukan 1 dan 2.

Menjual

Penjual boleh menerima kad debit di laman web mereka dengan bantuan Amazon Payments. Amazon menawarkan perkhidmatan pembayaran dalam dua kategori utama: Checkout oleh Amazon dan Amazon Simple Pay. Checkout by Amazon adalah aplikasi e-commerce yang disertakan dengan troli membeli-belah dalam talian dan membolehkan pelanggan membuat akaun mereka sendiri di laman web anda. Bayaran Sederhana membolehkan pelanggan membuat pembayaran sekali atau sumbangan di laman web anda. Dengan perkhidmatan tersebut, pelanggan boleh membayar dengan kad debit yang diterima oleh Amazon.

Pemaju

Bagi perniagaan yang mempunyai pembangun Web yang bekerja dalam pasukan mereka, Amazon menawarkan Perkhidmatan Pembayaran Fleksibel (FPS). Perkhidmatan ini membolehkan perniagaan menerima pembayaran seperti yang dilakukan oleh perkhidmatan Pembayaran Amazon, tetapi dengan FPS para pemaju dapat memperhatikan infrastruktur program untuk menyesuaikan pengalaman berbelanja untuk pelanggan. Dengan FPS juga, perniagaan boleh menerima pembayaran kad debit melalui Amazon. Seperti perkhidmatan Amazon Payments, tidak ada bayaran bulanan atau permulaan untuk menggunakan FPS.

Pertimbangan

Amazon mengenakan peratusan dari jumlah penjualan serta sedikit bayaran untuk menggunakan perkhidmatan pembayarannya, bergantung pada jumlah dolar. Jadi, sebagai contoh, anda akan membayar yuran 3 peratus ditambah sekitar 30 sen untuk pembelian lebih dari $ 10, dan kira-kira bayaran 5 peratus ditambah sekitar 5 sen untuk pembelian di bawah $ 10, pada tarikh penerbitan. Dengan catatan yang berbeza, jika anda merancang untuk membeli di Amazon dan anda tahu bahawa bank anda mengenakan bayaran jika anda membuat pembelian kad debit di mana anda tidak menggunakan nombor PIN anda, pastikan bahawa Amazon tidak akan memproses kad debit anda yang dengan memilih untuk tidak mengikut urus niaga bukan PIN.