Cara Memulakan Perniagaan Kelab Malam

Pada tahun 2017, terdapat lebih daripada 62.602 kelab malam, bar dan kedai di AS. Dua jenis pertubuhan pertama menghasilkan keuntungan sekitar $ 24 bilion setiap tahun. Sekiranya anda seperti kebanyakan orang Amerika, anda mungkin akan pergi ke kelab malam sesekali. Tetapi adakah anda pernah mempertimbangkan untuk memulakan perniagaan kelab malam anda sendiri? Sekiranya ini yang anda mahukan, kerja keras anda dapat membuahkan hasil.

Teliti Industri Kelab Malam

Memiliki kelab malam anda sendiri memerlukan ketajaman perniagaan, perhatian terhadap perincian dan waktu kerja yang panjang. Belum lagi peraturan ketat yang mengatur industri ini. Kunci kejayaan adalah mengetahui perniagaan ini dari luar ke luar, mempunyai visi yang jelas dan merancang perkara di masa hadapan. Juga, pastikan anda mendapat matematik dengan betul - jumlah kos permulaan untuk kelab malam antara $ 239,250 hingga $ 837,100 ke atas .

Mulakan dengan meneliti industri. Sumber maklumat yang baik adalah Persatuan Kehidupan Malam Amerika . Ia menampilkan gambaran keseluruhan pasaran yang komprehensif, standard industri, laporan dan berita yang berkaitan dengan industri. Luangkan masa untuk memeriksa pasar tempatan dan lihat apa kelab malam lain di kawasan anda.

Ketahui Mengenai Pelanggan Anda

Ketahui lebih lanjut mengenai pilihan pelanggan dari segi hiburan, makanan dan minuman, muzik dan sebagainya. Pertimbangkan pendapatan dan kuasa beli mereka. Tentukan pasaran sasaran anda, dan sesuaikan rancangan perniagaan anda dengan sewajarnya. Juga, selidik strategi pemasaran yang paling sesuai dalam industri ini.

Datang Dengan Rancangan

Perniagaan kelab malam memerlukan perancangan yang teliti. Anda tidak boleh menceburkan diri dalam industri ini, menghabiskan sedikit wang dan mengharapkan semuanya berjalan lancar. A pelan perniagaan berfungsi sebagai pelan tindakan bagi pengurusan dan menyatakan penglihatan anda. Ini juga membantu anda menetapkan matlamat dan memberi anda pemahaman yang lebih baik mengenai keperluan kewangan anda.

Jenis bangunan ini berkeluasan sekitar 2,500 kaki persegi hingga 10,000 kaki persegi dan boleh memuatkan sekurang-kurangnya 200 orang. Oleh itu, anda perlu menyewa atau menyewa tempat besar di kawasan yang popular. Sewa sahaja akan dikenakan bayaran antara $ 3,000 hingga $ 12,000 sebulan ditambah utiliti. Walau bagaimanapun, pelaburan ini akan segera dilunaskan. Kelab malam purata menghasilkan sekitar $ 1,500 hingga $ 10,000 setiap malam. Tempat-tempat terkenal di bandar-bandar besar seperti Miami dan Vegas menghasilkan lebih dari $ 80,000 setiap malam.

Rancangan perniagaan anda harus merangkumi aspek-aspek ini serta faktor-faktor lain, seperti kapasiti tempat duduk, konsep dan reka bentuk, inventori, perbelanjaan pemasaran dan yuran undang-undang. Pertimbangkan kos peralatan audio-visual, peralatan bar dan pengubahsuaian dan pembaikan. Tentukan berapa orang yang akan anda upah dan berapa banyak yang akan anda bayar.

Buat matematik

Kelab malam jauh lebih kompleks daripada yang kelihatannya. Anda memerlukan lebih daripada DJ, tempat duduk yang selesa dan pelbagai jenis minuman. Sekurang-kurangnya, anda harus mempunyai peti sejuk dan komersial komersial, mesin ais, mesin basuh kaca, penyejuk bar, lekapan lampu, pengisar, rak kaca dan peralatan bir draf. Sekiranya anda merancang untuk menjual makanan, tambahkan peralatan dan bekalan dapur komersial ke dalam senarai anda.

Cari pembekal makanan dan minuman yang sesuai dengan anggaran anda. Dengan mempertimbangkan perkara-perkara ini, selidik pilihan pembiayaan anda , termasuk pinjaman bank, pinjaman SBA, pinjaman berasaskan aset atau pendahuluan tunai pedagang. Cuba rundingkan pajakan anda dan cari jalan untuk mengurangkan perbelanjaan anda. Penyewaan peralatan , misalnya, adalah pilihan yang baik untuk pengusaha yang tidak mempunyai wang untuk membeli peralatan dan bekalan sejak awal.

Dapatkan Lesen dan Izin

Sebilangan besar pemilik kelab malam mendaftarkan perniagaan mereka sebagai LLC atau syarikat kerana risiko tinggi untuk menjalankan perniagaan jenis ini. Sekiranya anda mendaftar sebagai pemilik tunggal dan ada yang tidak kena, anda boleh kehilangan rumah dan aset peribadi anda yang lain. Pilih nama dan struktur undang-undang untuk kelab malam anda dan daftar dengan Setiausaha Negara. Memohon Nombor Pengenalan Majikan melalui laman web IRS.

Teliti undang-undang negeri anda yang berkaitan dengan alkohol. Terlepas dari lokasi anda, anda memerlukan lesen minuman keras. Dokumen ini akan menentukan jenis minuman beralkohol yang anda boleh jual. Hubungi Jabatan Kawalan Minuman Beralkohol tempatan dan Biro Cukai dan Perdagangan Alkohol dan Tembakau untuk mengetahui lesen apa yang diperlukan di negeri anda. Untuk terus berada di pihak yang selamat, pertimbangkan untuk mendaftarkan kakitangan anda dalam program latihan Perkhidmatan Alkohol Bertanggungjawab yang diluluskan oleh Persatuan Kehidupan Malam Amerika.

Setiap negeri mempunyai syarat undang-undang sendiri untuk bar dan kelab malam. Bergantung pada undang-undang tempatan, anda mungkin memerlukan lesen perniagaan, izin kesihatan, permit bangunan, permit papan tanda dan banyak lagi. Sekiranya kelab malam anda menjual makanan dan makanan ringan, anda mungkin juga memerlukan izin pengendali makanan dan lesen perkhidmatan makanan. Hati-hati bahawa kebanyakan negeri memerlukan izin dari pihak bomba juga.

Promosikan Kelab Malam Anda

Pastikan anda mempunyai cukup wang untuk mempromosikan tempat anda. Sekiranya anda kekurangan wang tunai, menempah DJ dan selebriti terkenal bukanlah pilihan. Pertimbangkan untuk menyewa promoter kelab untuk menyebarkan berita mengenai perniagaan anda. Profesional ini mempunyai hubungan dalam industri hiburan dan tahu bagaimana menjangkau bakal pelanggan dan meningkatkan pendedahan anda.

Jangan mengabaikan iklan media sosial . Promosikan kelab malam anda di Facebook dan rangkaian sosial lain melalui iklan, video dan kandungan tajaan bayar per klik. Buat laman web yang menyoroti nilai jualan anda. Rancang kalendar acara dan rancang usaha pemasaran anda dengan sewajarnya.

Peraduan, konsert langsung, hadiah hadiah dan malam bertema adalah cara terbaik untuk menarik orang ramai. Contohnya, anda boleh mengadakan acara yang menyasarkan kumpulan pelanggan yang berbeza setiap hujung minggu. Beri orang peluang untuk memenangi barangan percuma, seperti koktel percuma atau kemeja-T yang sejuk. Lancarkan siaran akhbar dan kongsi kemas kini acara di media tempatan untuk meningkatkan jangkauan anda.