Cara Bold Perkara dalam Catatan di Facebook

Kemas kini status, komen dan foto membolehkan anda berkongsi dengan rakan Facebook anda apa sahaja dan semua perkara yang berlaku dalam hidup anda. Cara lain untuk berkongsi dengan sambungan Facebook anda adalah dengan aplikasi Catatan. Dalam aplikasi Catatan, anda boleh menulis nota dan memformatnya menggunakan Editor Teks Kaya yang terdapat di aplikasi. Dengan Editor Teks Kaya, anda boleh mencetak huruf kecil, menggarisbawahi dan mencetak tebal perkara yang anda tulis dalam nota anda.

1

Klik aplikasi "Catatan" dari bar sisi kiri di laman utama. Sekiranya anda tidak melihat "Catatan" dalam senarai aplikasi, klik "Lagi" untuk melihat semua aplikasi yang ada. Anda juga boleh mengklik "Catatan" di halaman profil anda. Pautan "Nota" ada di bawah gambar profil anda.

2

Klik butang "Tulis Nota".

3

Taipkan nota anda di medan teks Badan.

4

Sorot perkataan atau perkataan yang anda mahu kelihatan tebal dalam nota anda.

5

Klik butang "B" dari pilihan di bahagian atas medan teks Badan. Bahagian yang anda pilih kini tebal.

6

Klik "Terbitkan" apabila anda selesai menulis dan memformat nota anda. Sekiranya anda ingin melihat seperti apa nota anda sebelum menerbitkannya, klik "Pratonton". Dari sana, anda boleh kembali dan mengedit nota anda atau menerbitkannya sebagaimana adanya.