Cara Mencari Nombor Transaksi PayPal Anda

Anak syarikat eBay Inc., PayPal adalah pengambilalihan yang menjadikan transaksi perniagaan dengan selamat dan selesa. PayPal membolehkan individu dan perniagaan menghantar dan menerima pembayaran untuk transaksi dalam talian melalui laman web lelong dan vendor dalam talian di seluruh dunia. Setiap kali perniagaan anda merundingkan transaksi kewangan melalui PayPal, syarikat memberikan transaksi nombor unik pengenalan. Nombor transaksi ini, atau ID Transaksi Unik, digunakan untuk beberapa tujuan, termasuk untuk memantau status transaksi, untuk rujukan dan untuk pertikaian. Untuk mencari nombor transaksi PayPal, anda mesti log masuk ke akaun anda di laman web PayPal.

1

Log masuk ke akaun PayPal anda untuk melihat halaman gambaran keseluruhan Akaun Saya.

2

Klik pada pautan "Sejarah" di menu yang terletak di bahagian atas halaman. Semua aktiviti anda selama 30 hari terakhir akan disusun mengikut kronologi.

3

Cari transaksi yang ingin anda cari nombor transaksi. Sekiranya transaksi berlaku lebih dari 30 hari yang lalu, masukkan tarikh yang sesuai ke dalam kalendar di bahagian atas halaman, atau pilih pilihan tarikh dari senarai juntai bawah. Klik butang "Tunjukkan".

4

Klik pada pautan "Perincian" yang berkaitan dengan urus niaga, dan semua perincian transaksi tersebut dipaparkan di skrin anda mengikut urutan.

5

Lihat di bawah tajuk halaman "Perincian Transaksi" di bahagian atas halaman, dan cari ID Transaksi Unik. Nombor ini adalah nombor transaksi PayPal anda.