Cara Membuat Gambar Bergerak untuk Tumblr

Gambar bergerak yang ditunjukkan di rangkaian Tumblr biasanya disimpan dalam format fail GIF, yang membolehkan beberapa gambar ditunjukkan secara berturut-turut untuk memberikan kesan filem pendek. Tumblr tidak menyediakan alat untuk membuat gambar jenis ini, tetapi terdapat beberapa aplikasi dalam talian percuma yang boleh anda gunakan untuk membuatnya. Untuk blog Tumblr yang berfokus pada perniagaan, gambar bergerak dapat memberikan kandungan menarik dan menarik bagi pengunjung anda. Beri blog Tumblr anda peluang yang lebih baik untuk diperhatikan dan menarik lebih banyak suka dan reblog, yang menghasilkan lebih banyak lalu lintas untuk laman web anda.

Picasion.com

1

Navigasi ke Picasion.com di penyemak imbas Web anda.

2

Klik butang "Pilih Fail" untuk memilih gambar dari cakera keras anda. Ulangi proses untuk menambah beberapa gambar. Pilih "Tambah satu gambar lagi" jika bingkai tambahan diperlukan.

3

Pilih ukuran untuk GIF yang sudah siap dari menu drop-down "Size". Pilih kelajuan untuk bingkai yang diganti dari drop-down "Speed".

4

Klik butang "Buat Animasi" untuk memuat naik gambar yang dipilih dan menyusun GIF, yang akan dipaparkan di penyemak imbas anda. Klik "Simpan animasi ini" untuk menyimpan fail ke cakera.

MyspaceGens

1

Navigasi ke MyspaceGens.com di penyemak imbas Web anda.

2

Pilih ukuran GIF dari drop-down "Pilih Ukuran". Tandakan kotak centang untuk "Mencegah gambar saya diluruskan atau diputarbelitkan" untuk memadankan fail sumber anda dengan ukuran yang diinginkan sebaik mungkin tanpa mengubah dimensinya.

3

Pilih kelajuan animasi dari senarai drop-down "Pilih Kelajuan".

4

Klik butang "Tambah" untuk memilih gambar dari cakera keras anda. Gunakan "Ctrl + Klik" untuk memilih lebih dari satu gambar. Klik "Buka" dan kemudian klik "Muat naik" untuk memindahkan gambar anda ke laman MyspaceGens.

5

Klik "OK" untuk memeriksa pratonton gambar yang ditunjukkan, kemudian klik "Kirim" untuk menyusun GIF. Setelah proses selesai, klik "Muat turun GIF" untuk menyimpan fail gambar ke komputer anda.

BuatAGIF

1

Muatkan laman MakeAGif.com di penyemak imbas Web anda.

2

Klik "tambah gambar" untuk memilih gambar dari cakera. Gunakan "Ctrl + Click" untuk memilih lebih dari satu gambar sekaligus, dan klik "Open" untuk memulakan proses muat naik.

3

Tetapkan urutan gambar yang anda pilih akan muncul dengan mengklik dan menyeretnya dengan tetikus anda. Klik "Teruskan" untuk mengesahkan perjanjian anda.

4

Gunakan drop-down "Animation Speed" untuk memilih seberapa pantas GIF animasi berjalan. Pilih pilihan dari menu drop-down "Ubah saiz Imej Anda" untuk menyesuaikan ukuran grafik yang sudah siap.

5

Pilih kategori untuk GIF dari menu drop-down "Pilih Kategori", atau pilih "Peribadi" untuk mengelakkannya ditambahkan ke galeri MakeAGIF.

6

Klik "Buat GIF" untuk menyusun GIF selesai yang dipaparkan di skrin. Klik butang "Muat turun" untuk menyimpannya ke cakera.