Apakah Pecahan Pengguna Facebook Mengikut Umur?

Apabila anda meneliti usia Facebook, anda mungkin akan terkejut dengan rata-rata dan puncak sebenar - sebagai contoh, usia pertengahan ditunjukkan lebih menonjol daripada remaja. Perincian statistik usia pengguna Facebook, yang disediakan oleh syarikat dan juga tinjauan pihak ketiga, juga menghasilkan hasil yang sangat berbeza bergantung pada fokus geografi. Walau bagaimanapun, tanpa syarat bagi mana-mana pengguna untuk membuat usia mereka dapat dilihat secara terbuka dan tidak ada kaedah untuk mengesahkan usia - atau bahkan untuk mengesahkan bahawa pengguna itu sendiri benar - statistik ini dapat dipertanyakan.

Demografi Terkini

Angka terbaru pada Mac 2013 menunjukkan bahawa Facebook mempunyai 1.06 juta pengguna aktif. Pecahan usia berbeza dengan ketara dari satu negara ke negara yang lain. Di AS, rata-rata pengguna Facebook di AS berusia 40.5 tahun, sementara berusia 29 tahun di Lubnan. Kurang daripada 10 peratus pengguna AS berumur 17 tahun atau lebih muda, dan bahkan lebih sedikit adalah 65 atau lebih tua, tetapi 65 peratus berusia 35 tahun ke atas. Sebaliknya, separuh pengguna UK berumur 18-34 tahun (24.5 peratus adalah 18-24 dan 25.5 peratus adalah 25-34).

Pecahan Lebih Lanjut

Pada tahun 2011, Ad Age menunjukkan perincian yang lebih teliti, menyenaraikan julat umur yang dipecah menjadi kumpulan yang lebih kecil: kanak-kanak berusia 14-17 tahun menyumbang 18.9 peratus pengguna Facebook, sementara kumpulan 18-20 mempunyai 26.9 persen dan 21-24 tahun -old adalah yang terbesar pada 34.1 peratus. Julat 25-29 membentuk 24.9 peratus pengguna, dengan penurunan yang ketara di kalangan kanak-kanak berumur 30-34 tahun (19.9 peratus). Dari 35-44 datang 30.7 peratus dari pangkalan pengguna Facebook, dan 45-54 orang berusia 22.7 persen. Angka menurun dengan cepat selepas itu, dengan kanak-kanak berumur 55-63 tahun pada 12.7 peratus dan 64 dan lebih tua pada 9.3 peratus.

Percanggahan

Sukar untuk menyusun perincian usia pengguna Facebook dengan tepat kerana beberapa sebab. Anda bahkan tidak boleh menganggap bahawa pengguna Facebook yang diberikan adalah individu individu dari usia tertentu. Profil Facebook merangkumi banyak akaun, akaun yang dikongsi, akaun yang ditinggalkan atau digunakan seketika, dan akaun palsu atau rekaan. Kerana data umur hanya dapat dilihat berdasarkan budi bicara pengguna dan tidak dilaporkan secara langsung oleh Facebook, tidak ada cara untuk menyediakan demografi usia yang disahkan.

Kesalahan Data

Menurut sekurang-kurangnya satu tinjauan, terdapat kira-kira 7.5 juta pengguna 13 tahun - usia di bawah (12) yang secara rasmi dilarang menggunakan Facebook sama sekali. Namun begitu, tinjauan yang memberi kita jumlah itu menggunakan sampel kira-kira 2,000 orang - paling tidak, hampir tidak mewakili 1.06 bilion pengguna aktif Facebook, dan paling buruk lagi merupakan peluang lain untuk respons yang tidak disahkan. Selain itu, entri usia Facebook telah ditunjukkan sebagai kereta, menyebabkan beberapa usia tidak ditunjukkan dengan betul. Dengan lebih daripada 80 juta akaun palsu dan jumlah pengguna yang tidak ditentukan yang usia yang dinyatakan tidak mewakili usia sebenar mereka, setiap pecahan usia pengguna Facebook semestinya data yang lemah.