Cara Berkongsi Senarai Main yang Dibuat di YouTube

Anda mungkin tidak dapat memberitahu semua orang di dunia mengenai perniagaan anda, tetapi anda boleh menjangkau berjuta-juta orang dengan menggunakan kekuatan media sosial. Laman web seperti Facebook dan Twitter membolehkan anda menyiarkan idea dan pautan yang dapat dilihat oleh orang lain. Sekiranya perniagaan anda mempunyai akaun YouTube, anda boleh berkongsi senarai main yang anda buat di pelbagai laman media sosial. Anda tidak perlu mengunjungi laman web ini untuk menyiarkan senarai main anda kerana YouTube membolehkan anda melakukannya langsung dari halaman senarai main anda.

1

Lawati laman web YouTube dan log masuk ke akaun YouTube anda jika anda tidak log masuk.

2

Klik butang di sudut kanan atas halaman yang memaparkan nama pengguna anda. Senarai gambar kecil yang mendatar yang mewakili senarai main anda muncul di bahagian atas halaman. Butang "Kongsi" terletak di bawah senarai main.

3

Klik butang "Kongsi". Panel terbuka di bawah butang yang mengandungi URL dan beberapa butang media sosial yang mewakili Facebook, Twitter dan Google+. Klik pautan "Lagi" di bawah butang tersebut untuk melihat butang media sosial tambahan.

4

Klik butang laman media sosial tempat anda ingin berkongsi senarai main. Halaman terbuka yang membolehkan anda menyiarkan senarai main anda ke laman web.

5

Kaji maklumat di halaman dan klik butang yang menyiarkan senarai main anda. Kerana terdapat banyak laman media sosial, mereka mempunyai cara yang berbeza untuk memaparkan laman web dan butang mereka. Sebagai contoh, jika anda mengklik butang "Tumblr", halaman Tumblr terbuka yang membolehkan anda menambahkan keterangan dan memilih blog di mana anda ingin menyiarkan senarai main anda. Apabila anda mengklik "Buat Posting", YouTube menyiarkan senarai main anda di blog Tumblr yang anda pilih.