Bagaimana Memulakan Perniagaan Hot Shot Trucking

Lori adalah salah satu industri yang paling menguntungkan di Amerika. Pada tahun 2015, ia menjana pendapatan $ 726.4 bilion . Kira-kira 80 peratus daripada semua barang di pasaran diangkut dengan trak. Sekiranya anda gemar memandu dan tidak keberatan dalam perjalanan jauh, pertimbangkan untuk memulakan perniagaan trak panas.

Petua

Semasa mempromosikan perkhidmatan anda, lihat di luar papan muatan panas. Hubungi pemilik perniagaan tempatan, iklankan perniagaan trak anda di surat khabar dan dalam talian dan hubungi syarikat nasional yang mungkin memerlukan perkhidmatan anda.

Bagaimana Kerja Lori Hot Shot

Sebelum mengambil langkah ini, pastikan anda mempunyai pemahaman yang baik mengenai trak tembakan panas dan apa yang diperlukan. Pemandu lori panas adalah pemandu bebas yang mengangkut barang untuk perniagaan dan penyedia barang. Mereka mengoperasikan trak Kelas 3-5 , yang lebih kecil daripada trak dan treler separa. Sebagai contoh, syarikat trak boleh menggunakan perkhidmatan trucker hot shot untuk mengangkut barang yang sensitif terhadap masa kepada pelanggannya.

Secara amnya, pengedar lori panas membuat tawaran di laman web lelongan dalam talian. Ini adalah bagaimana mereka berhubung dengan penyedia barang dan syarikat yang memerlukan perkhidmatan mereka. Mereka boleh mengkhususkan diri dalam satu atau lebih bidang, seperti kargo ringan, kargo komersial, kargo perubatan, kargo mudah rosak dan sebagainya. Sebilangan besar pekerjaan adalah tempatan dan serantau, jadi mereka mempunyai lebih banyak fleksibiliti daripada pemandu trak standard dan tidak perlu menghabiskan banyak masa dari rumah.

Rangka Rancangan Perniagaan

Sekiranya anda memutuskan untuk menempuh jalan ini, buat rancangan perniagaan untuk usaha anda. Ia harus memberikan gambaran keseluruhan yang jelas mengenai matlamat, perbelanjaan dan potensi pendapatan, cabaran dan aspek penting anda yang lain. Analisis pasaran tempatan dan pesaing anda. Lihat syarikat trak panas yang popular dan cuba tentukan apa yang berjaya.

Kadar purata dalam industri ini adalah $ 2 per batu dan mungkin berbeza antara $ 1.50 hingga $ 2.50 bergantung pada musim. Sekiranya anda memandu sekitar 2,500 batu seminggu, anda akan menghasilkan $ 15,000 hingga $ 25,000 sebulan sebelum cukai . Itu jauh lebih banyak berbanding pekerjaan biasa. Ingatlah untuk mengurangkan sebarang kos operasi, kos pembaikan, makanan, bahan bakar dan perbelanjaan lain.

Rancangan perniagaan anda juga harus merangkumi aspek undang-undang. Anda perlu mendaftarkan syarikat anda, mendapatkan lesen dan mendapat insurans. Faktor kos membeli atau menyewa trak dan treler. Sebuah lori sahaja berharga dari $ 31,000 hingga $ 70,000 ke atas; mengharapkan untuk membayar sekurang-kurangnya $ 9,000 untuk treler ditambah beberapa ribu dolar untuk insurans komersial, antara perbelanjaan lain. Teliti pilihan pembiayaan anda sebelum memulakan.

Menghalalkan Perniagaan Anda

Pertimbangkan untuk menubuhkan Syarikat Liabiliti Terhad (LLC) untuk melindungi aset peribadi anda sekiranya berlaku sesuatu. Kepemilikan tunggal akan menjadikan anda terdedah sekiranya berlaku tuntutan mahkamah. Anda juga perlu mendaftarkan nama syarikat anda dengan Setiausaha Negara dan memohon EIN (No. Pengenalan Majikan).

Setelah langkah-langkah ini selesai, anda mesti mengisi beberapa kertas kerja, yang biasanya merangkumi:

 • Insurans liabiliti
 • Insurans kemalangan pekerjaan
 • Insurans kargo trak bermotor
 • Ikatan penjamin barang
 • Pendaftaran FMCSA (Pentadbiran Keselamatan Pembawa Motor Persekutuan)
 • Pendaftaran nombor MC (Get Authority to Operate)
 • Pendaftaran BOC3
 • Pendaftaran Pembawa Bersatu (UCR)
 • Lesen memandu komersial
 • Pemeriksaan DOT Persekutuan
 • Permohonan untuk plat khas
 • Pendaftaran nombor DOT

Pendaftaran UCR , misalnya, diperlukan secara sah untuk semua syarikat dan individu yang mengendalikan trak dan kenderaan komersial lain. Sekiranya anda akan mengangkut atau mengatur pengangkutan untuk komoditi yang diatur secara persekutuan, anda juga mesti memohon nombor MC .

Jangkau Pelanggan

Langkah seterusnya adalah mencari pelanggan untuk perniagaan trak tembakan panas anda. Pergi ke dalam talian dan daftar di papan pemuatan tembakan panas , seperti Expedite Loads, Uship, 123 Load Board dan lain-lain. Contohnya, penggunaan adalah pasaran dalam talian yang menghubungkan pengangkut trak dengan individu dan perniagaan yang memerlukan perkhidmatan mereka. Ia mempunyai lebih daripada 788,000 penyedia perkhidmatan dan 5.7 juta senarai penghantaran.

Pilihan lain adalah menggunakan perkhidmatan penghantaran trak tembakan panas seperti LTL Rig. Mereka menangani keseluruhan proses dari awal hingga akhir dan melakukan pemeriksaan kredit ke atas syarikat yang mengupah pemandu. Ini memastikan anda akan dibayar.

Promosikan perkhidmatan anda di platform dalam talian yang lain juga. Craigslist, direktori perniagaan tempatan dan juga rangkaian sosial adalah pilihan yang baik. Dari syarikat tempatan hingga individu yang perlu memindahkan perabot, setiap orang memerlukan trak pada suatu ketika - dan mereka memerlukannya dengan pantas. Letakkan diri anda di luar sana dan sebarkan berita mengenai perniagaan hot shot anda.