Cara Mencari Iklan di Beberapa Lokasi di Craigslist

Craigslist berfungsi sebagai pasaran percuma untuk pembeli, penjual dan pencari kerja di seluruh negara dan di seluruh dunia. Laman web Craigslist mendorong pembelian dan penjualan tempatan dengan hanya membolehkan anda mencari iklan satu bandar pada satu masa. Sekiranya anda tidak dapat menjumpai barang yang anda ingin jual di bandar anda, mencari beberapa bandar berubah menjadi proses yang memakan masa dan membebankan. Namun, beberapa laman web membolehkan anda mencari iklan di beberapa bandar di Craigslist, yang mengurangkan masa belanja anda dengan ketara.

CariTempest

1

Lancarkan penyemak imbas Internet anda dan pergi ke laman web SearchTempest.

2

Ketik lokasi yang ingin anda cari di kotak "Di mana", atau gunakan kotak "Dalam" untuk memilih "Mana-mana." Ini membolehkan anda mencari semua bandar yang tersenarai di Craigslist.

3

Masukkan item yang ingin anda cari di kotak "Apa". Gunakan simbol "-" di hadapan kata untuk mengecualikannya dari carian.

4

Klik kategori, seperti "Perkhidmatan" atau "Jualan / Dikehendaki." Klik subkategori.

5

Pilih pilihan "Mempunyai gambar" untuk hanya mencari iklan dengan gambar. Klik "Cari tajuk sahaja" untuk mengabaikan kandungan iklan semasa mencari.

6

Klik butang "Cari" untuk melakukan carian.

Crazedlist.org

1

Buka penyemak imbas Internet dan pergi ke laman web Crazedlist.

2

Klik kotak di sebelah bandar yang ingin anda cari. Sekiranya anda ingin mencari di semua bandar, gunakan kotak lungsur untuk memilih "Semua". Menu ini juga membolehkan anda mencari di bandar-bandar utama atau wilayah tertentu sahaja. Sekiranya anda lebih suka mencari di seluruh dunia, klik "Cari di seluruh dunia" dan pilih negara atau bandar yang dikehendaki.

3

Taipkan kriteria carian anda di kotak di sebelah "Cari Untuk."

4

Klik menu lungsur "Pilih Kategori" untuk memilih kategori.

5

Klik kotak di sebelah "Gambar" atau "Judul" untuk hanya mencari iklan dengan gambar atau iklan yang mempunyai kriteria carian anda dalam tajuk. Klik "Cari" apabila selesai.

CraigZoom

1

Buka penyemak imbas Internet dan pergi ke laman web CraigZoom.

2

Masukkan kriteria carian anda di kotak "Cari SEMUA Craigslist".

3

Klik menu tarik-turun "Pilih Negeri" untuk memilih satu keadaan untuk dicari, atau klik "Semua" untuk mencari semua keadaan.

4

Klik menu lungsur "Tarikh Pengeposan" untuk memilih tarikh pengeposan, seperti semalam, hari ini atau dalam tujuh hari terakhir. Sekiranya tarikh pengeposan tidak menjadi masalah, pilih "Semua".

5

Klik butang "Cari" untuk melakukan carian.