Undang-undang Buruh Kanak-kanak: Berapa Jam Bolehkah Pekerja 17 Tahun?

Undang-undang buruh kanak-kanak diberlakukan untuk menjaga akses pekerja muda ke pendidikan dan untuk memastikan keselamatan mereka dengan melarang majikan mengupah remaja untuk bekerja di pekerjaan berbahaya dan dengan pergeseran yang akan menghalangnya mereka berjaya di sekolah. The Fair Labor Standards Act of 1938 (FLSA) mengandungi peruntukan pekerja kanak-kanak untuk pekerjaan pertanian dan bukan pertanian. Waktu bekerja di bawah peruntukan undang-undang pekerja anak mungkin dibatasi oleh usia, jadual dan kehadiran sekolah, dan undang-undang negara. Walau bagaimanapun, pekerja berusia 17 tahun mempunyai beberapa sekatan di bawah undang-undang persekutuan.

Undang-undang Buruh Persekutuan

Syarikat yang menggunakan remaja mesti peka dengan undang-undang persekutuan dan negeri mengenai pekerja anak, tidak kira sama ada mereka adalah majikan pertanian atau bukan pertanian. Tujuan undang-undang persekutuan adalah untuk melindungi anak-anak daripada bekerja dalam keadaan berbahaya atau bekerja sehingga mereka tidak dapat memanfaatkan peluang pendidikan melalui bersekolah. Waktu bekerja untuk pekerja berusia 14 dan 15 tahun pada amnya terhad berdasarkan umur dan wajib menghadiri sekolah; namun, pekerja berusia 17 tahun tidak mempunyai sekatan pada waktu bekerja di bawah undang-undang persekutuan.

Waktu Pekerja 17 Tahun

Pekerja yang berumur 17 tahun ke atas boleh bekerja sebilangan jam dan setiap hari dalam seminggu di bawah undang-undang persekutuan. Satu-satunya sekatan tempat FLSA pada anak berusia 17 tahun berkaitan dengan pekerjaan atau pekerjaan di mana mereka boleh diambil bekerja. Contohnya, majikan tidak boleh mengupah pekerja berusia 17 tahun untuk bekerja dalam pekerjaan yang memerlukan mesin memproses atau menyembelih daging, perancah untuk melakukan kerja bumbung atau apa-apa jenis mesin untuk pematerian logam.

Undang-undang persekutuan tidak menangani usia di mana pekerja boleh minum alkohol kerana jabatan buruh membiarkannya membuat keputusan oleh negeri. Walau bagaimanapun, kanak-kanak berusia 17 tahun dibenarkan menyajikan minuman beralkohol di satu negeri sahaja, Maine. Di Delaware, pekerja yang berumur 17 tahun hanya boleh mengendalikan minuman beralkohol ketika mereka membersihkan meja. Walaupun undang-undang persekutuan tidak mempunyai sekatan pada jumlah jam di pekerjaan lain, mungkin selamat, beberapa undang-undang negeri mengehadkan waktu bekerja untuk remaja ini.

Undang-undang Buruh Negeri

Banyak negeri mempunyai undang-undang buruh kanak-kanak yang membawa lebih banyak larangan daripada jam tanpa had untuk 17 tahun di bawah undang-undang persekutuan. Sebagai contoh, Alaska tidak mempunyai batasan harian, tetapi ia membataskannya selama seminggu selama enam hari. Di Arkansas, kanak-kanak berusia 17 tahun tidak boleh bekerja lebih dari 10 jam setiap hari, 54 jam seminggu dan enam hari seminggu. Kentucky membenarkan mereka bekerja sehingga 30 jam seminggu; namun, jika remaja tersebut mempunyai sekurang-kurangnya C rata-rata di sekolah dan mendapat kebenaran ibu bapa, dia boleh bekerja hingga 40 jam seminggu.

Sekatan Kerja Malam

Undang-undang negeri juga menangani pekerjaan malam, menetapkan batasan untuk waktu di mana kanak-kanak berusia 17 tahun tidak dapat bekerja. Banyak negeri melarang mereka bekerja lewat jam 10 malam hingga 5 pagi atau lebih. Walau bagaimanapun, dengan kebenaran bertulis daripada ibu bapa, mereka boleh bekerja sehingga 11 malam atau tengah malam, dengan syarat pekerja tidak mempunyai sekolah pada hari berikutnya.

Contohnya, di New York, kanak-kanak berusia 17 tahun boleh bekerja sehingga pukul 10 malam, tetapi jika ibu bapa dan sekolah memberikan kebenaran bertulis, remaja itu boleh bekerja sehingga tengah malam, walaupun pada waktu malam sebelum sekolah. Hanya kebenaran ibu bapa yang diperlukan untuk remaja bekerja sehingga tengah malam pada malam sebelum hari bukan sekolah.