Cara Menagih Pelanggan Bulanan Dengan PayPal

PayPal menawarkan ciri untuk membantu perniagaan kecil anda berjalan dengan lebih lancar dan untuk membantu anda menghabiskan lebih sedikit masa untuk membuat invois bulanan. Untuk pelanggan berulang anda, sediakan perkhidmatan pengebilan atau langganan automatik. Pengebilan automatik berfungsi melalui akaun perkhidmatan pedagang PayPal anda, yang membolehkan anda menerima pembayaran kad kredit atau PayPal untuk jumlah yang berbeza setiap bulan, seperti ketika pelanggan anda membeli item yang berbeza setiap bulan. Langganan berfungsi dengan pemegang akaun PayPal yang lain, yang membolehkan mereka membayar yuran tetap setiap bulan untuk mengakses perkhidmatan anda, seperti permainan dalam talian atau majalah.

Pengebilan automatik

1

Log masuk ke PayPal. Klik tab "Perkhidmatan Pedagang". Pilih "Buat Butang" dan klik "Pengebilan Automatik." Proses ini membuat kod HTML untuk butang yang boleh anda letakkan di laman web anda atau melalui e-mel. Apabila pelanggan mengklik butang, mereka memasukkan syarat pengebilan bulanan. Sebagai contoh, mereka boleh memasukkan jumlah maksimum bulanan untuk dicaj dan maklumat kad kredit.

2

Tetapkan syarat pengebilan automatik dengan mengisi maklumat yang diperlukan. Maklumat hubungan anda mesti diisi. Pengebilan automatik membolehkan beberapa jangka masa pengebilan, ditagih setiap bulan. Sekiranya anda mahukan semua pelanggan anda mempunyai syarat satu tahun, anda boleh memilih pilihan tersebut, atau membenarkan pelanggan memilih jangka masa mereka sendiri. Pilih jenis mata wang yang anda gunakan dan negara pelanggan anda. Klik "Buat Butang."

3

Salin kod HTML yang dipaparkan PayPal di layar - ini adalah kod yang membuat butang "Penagihan Automatik". Simpan kod dalam fail pemprosesan perkataan. Salin dan tampal kod tersebut ke dalam kod HTML laman web anda di mana anda mahu butang itu berada.

Invois Langganan

1

Log masuk ke PayPal. Klik tab "Perkhidmatan Pedagang". Pilih "Buat Butang" dan klik "Langgan." Untuk menggunakan perkhidmatan langganan PayPal, anda mesti menggunakan kod HTML yang membuat butang untuk diletakkan di laman web anda atau dalam e-mel. Pelanggan anda boleh mengklik butang untuk memasukkan maklumat mereka, dan PayPal menagihnya setiap bulan dengan menghantar invois ke alamat e-mel mereka.

2

Taipkan nama untuk langganan anda di medan "Nama Item". Perkara ini harus dikenali oleh anda dan pelanggan anda, seperti nama perniagaan anda atau perkhidmatan berulang atau langganan yang dibeli. Pilih jenis mata wang yang anda gunakan dan negara tempat pembeli anda tinggal. Klik "Buat Butang."

3

Salin kod HTML yang dipaparkan PayPal di skrin. Simpan dalam fail pemprosesan kata untuk kegunaan masa depan. Untuk menghantarnya kepada pelanggan melalui e-mel, klik tab "E-mel" dan masukkan kod ke badan e-mel invois PayPal. Untuk menambahkannya ke laman web anda, salin kod tersebut ke dalam kod HTML laman web anda di mana anda mahu butang itu berada.