Cara Meletakkan Simbol pada Telefon Bimbit Android

Mesej teks pada telefon bimbit Android dapat berkembang menjadi lebih banyak daripada sekadar huruf dan angka. Dengan menggunakan pelbagai simbol, anda boleh menghantar senyuman khas atau gambar kecil yang lebih mewakili syarikat anda. Setelah simbol dipasang, simbol-simbol tersebut dengan mudah disatukan ke dalam perisian SMS lalai. Simbol berfungsi dengan setiap versi Android dan kebanyakannya serasi semasa menghantar pesanan teks ke sistem operasi telefon lain.

1

Akses aplikasi Google Play dari peranti Android anda.

2

Cari aplikasi yang mempunyai papan kekunci simbol. Tiga pilihan termasuk "SymbolsKeyboard & Text Art Pro," "Text Styler" dan "Emoticon Keyboard." Ketiga-tiga aplikasi tersebut mempunyai penilaian sekurang-kurangnya empat bintang di Google Play.

3

Muat turun dan pasang aplikasi ke peranti Android anda.

4

Buka Aplikasi. Pilih menu "Simbol" dari pilihan. Tinjau pelbagai jenis simbol yang ada.

5

Klik pada ikon "SMS" untuk menerapkan simbol pada aplikasi SMS. Anda boleh menggunakan sebanyak mungkin penyediaan papan kekunci atau menu yang diperlukan.

6

Buka aplikasi "SMS" pada peranti Android anda. Gunakan papan kekunci digital untuk melihat huruf apa yang mewakili kekunci mana.

7

Balikkan jari ke kiri atau kanan untuk menatal pilihan papan kekunci yang berbeza. Ketuk simbol untuk menambahkannya ke dalam mesej.

8

Balikkan jari anda ke atas papan kekunci untuk menawarkan pilihan simbol yang berbeza pada papan kekunci huruf. Ini termasuk huruf vokal beraksen, huruf Yunani dan angka Rom.