Cara Memasang Pengawal Bersiri USB

Untuk berkomunikasi dengan peranti yang disambungkan melalui bas bersiri universal (USB), komputer memerlukan pemacu, bukan hanya untuk peranti itu sendiri, tetapi juga untuk pengawal USB. Microsoft Windows menggunakan pengawal universal USB, dipertingkatkan dan eXtensible; ini membolehkan perniagaan menyambung dan menggunakan perkakasan plug-and-play berkelajuan tinggi dan berkelajuan tinggi dari PC yang sama. Sekiranya anda memasang semula OS ke stesen kerja tetapi Windows gagal memuatkan pengawal USB, atau jika anda ingin memasang pengawal yang dikemas kini kerana pemacu yang ada tidak berfungsi, anda boleh mendapatkan pemacu terkini dari pengeluar.

Pasang Segar

1

Klik "Mula | Panel Kawalan | Sistem dan Keselamatan | Sistem." Kaji maklumat di sebelah Jenis Sistem untuk melihat apakah OSnya 32-bit atau 64-bit.

2

Pasang dan jalankan aplikasi seperti CPU-Z atau Belarc Advisor (lihat Sumber di bawah) untuk mengetahui perincian sistem. Pilih tab "Motherboard" atau periksa di bawah Model Model untuk mencari model dan model motherboard.

3

Navigasi ke laman web pengeluar papan induk dan cari modelnya.

4

Pilih sistem operasi anda dari pilihan, dan kemudian cari kategori USB.

5

Muat turun versi pemacu terkini untuk pengawal dari laman web. Klik dua kali muat turun untuk melancarkan pemasang.

6

Ikuti langkah-langkah dalam wizard untuk menyelesaikan pemasangan pemacu USB. Mulakan semula komputer.

Naik taraf Pasang

1

Klik "Mula," kemudian "Panel Kawalan." Masukkan "peranti" ke dalam carian dan kemudian klik "Pengurus Peranti."

2

Kembangkan "Pengawal Bas Bersiri Sejagat." Klik kanan pengawal hos yang dipertingkatkan atau eXtensible.

3

Pilih "Kemas kini Perisian Pemacu" dari menu konteks. Pilih "Cari Secara Automatik untuk Perisian Pemacu yang Dikemas kini" dari pilihan.

4

Ikuti arahan di skrin untuk memasang versi terbaru pemandu, jika ada. Ulangi proses di atas untuk pengawal host tambahan.

5

Mulakan semula komputer untuk menyelesaikan peningkatan.