Cara Berhenti Berhenti Mengikuti Seseorang di Twitter

Walaupun anda mungkin perlu menjelaskan kepada rakan karib atau rakan perniagaan mengapa anda berhenti mengikutinya di Twitter, berhenti mengikuti orang asing sebaiknya dilakukan secara senyap. Nasib baik, rangkaian sosial tidak memberitahu pengguna ketika mereka telah berhenti mengikuti. Walaupun anda berhenti mengikuti seseorang dengan hanya beberapa puluh pengikut, dia mungkin akan melihatnya hanya jika dia mencari anda dalam senarai pengikutnya. Apabila anda memutuskan seseorang tidak sesuai, anda boleh mengeluarkannya dari makanan syarikat secara senyap dan profesional.

1

Log masuk ke Twitter dan klik nombor "Pengikut" di laman utama anda untuk mencari pengikut dalam senarai atau cari pengikutnya dan klik namanya untuk mendapatkan profilnya.

2

Klik butang "Mengikuti" berwarna biru di sebelah nama pengguna. Butang berubah menjadi "Ikuti." Menurut Twitter, sistem ini mungkin memerlukan beberapa jam untuk mengemas kini dan tweet berhenti muncul dalam suapan Twitter anda.

3

Klik menu lungsur turun untuk pengguna tersebut dan pilih "Blok @ [Nama Pengguna]" jika anda juga ingin mengelakkan individu itu mengikuti anda, menghantar mesej peribadi atau melanggan senarai anda.

4

Keluarkan pengguna dari senarai anda jika perlu dengan mengklik menu lungsur untuk pengguna tersebut, memilih "Tambah atau Buang dari Daftar" dan hapus centang senarai yang berkaitan. Berhenti mengikut pengguna tidak akan membuangnya secara automatik dari senarai anda.