Bagaimana Memulakan Perniagaan Telefon Bimbit

Ketika semua orang mempelajari semua kemampuan teknologi telefon bimbit terkini, model yang lebih baik muncul di rak. Kenyataan ini, bersama dengan kos rata-rata telefon bimbit melebihi dari banyak komputer riba, adalah sebab peruncit telefon bimbit melihat pertumbuhan yang besar. Sekiranya anda ingin menjadi sebahagian daripada industri yang menguntungkan ini, anda memerlukan lokasi runcit dan perjanjian penjual yang sah dengan syarikat penerbangan utama.

Daftarkan Perniagaan

Daftarkan nama perniagaan anda dengan negeri. Anda memerlukan entiti perniagaan yang layak untuk memohon dengan syarikat penerbangan tanpa wayar, syarikat penyewaan runcit dan bank untuk mendapatkan pembiayaan. Pergi ke laman web setiausaha negara dan lakukan carian untuk memastikan anda belum memilih nama yang bersaing dengan perniagaan lain. Lengkapkan pendaftaran dan failkan artikel organisasi atau penggabungan anda. Dengan maklumat ini, pergi ke laman web IRS untuk mendapatkan nombor pengenalan cukai.

Pembangunan Rancangan Perniagaan

Tulis rancangan perniagaan terperinci yang menunjukkan pemahaman anda mengenai keadaan pasaran dan bagaimana anda merancang untuk memasarkan dan melayani pelanggan. Walaupun anda tidak mempunyai bilangan pajakan dan kos pekerja, lakukan penyelidikan untuk menentukan kos purata. Sertakan harga untuk inventori awal dan inventori baru yang sedang berjalan. Sebuah kedai telefon bimbit memerlukan paparan dengan kemudahan elektrik dan internet yang betul. Berharap untuk menggunakan mana-mana sahaja dari $ 25,000 hingga $ 100,000 sebagai modal permulaan untuk menyiapkan kedai runcit anda. Sekiranya anda belum memilikinya, lihat pinjaman perniagaan kecil atau pilihan pembiayaan swasta yang lain.

Fahami Kontrak Pembawa

Hubungi syarikat tanpa wayar yang produknya ingin anda tawarkan. Setiap kontrak penjual semula yang dibenarkan adalah berbeza. Verizon jauh lebih komprehensif daripada T-Mobile. Sebilangan besar syarikat membayar anda mengikut terma dalam kontrak pengaktifan. Baca dan fahami terma dan syarat kontrak. Kegagalan mematuhi kontrak boleh mengakibatkan penamatan sementara anda masih mempunyai sewa dan inventori.

Memohon sebagai Penjual Semula yang Sah

Setelah anda menentukan syarikat penerbangan yang ingin anda tawarkan, ajukan secara rasmi untuk menjadi penjual semula di setiap syarikat. Rancangan perniagaan anda akan membantu menunjukkan visi dan kemampuan anda untuk berjaya menjalankan kedai telefon bimbit. Oleh kerana rancangan telefon bimbit berdasarkan kredit, harap kredit anda sendiri dapat dijalankan dalam proses. Semua syarikat penerbangan ingin melihat pengalaman penjualan peribadi anda dan pemilikan perniagaan atau pengalaman pengurusan. Pengalaman industri lebih disukai tetapi tidak diperlukan. Apabila anda melewati semua rintangan korporat, anda akan diberi status penjual semula yang sah.

Pembentukan Lokasi

Apabila anda mempunyai sekurang-kurangnya satu kontrak pembawa, anda dapat mencari lokasi, menandatangani pajakan, dan memulakan pembangunan untuk kedai telefon bimbit anda. Tuan tanah memeriksa kredit peribadi dengan pajakan perniagaan baru, jadi pastikan kredit anda bersih dan jangan membiayai kereta baru atau memohon pinjaman lain sehingga perniagaan anda ditubuhkan. Cari lokasi dengan banyak lalu lintas, seperti pusat membeli-belah atau berhampiran kedai runcit. Sebilangan besar kedai telefon bimbit menonjolkan teknologi terkini dengan paparan LED. Pastikan kedai sesuai dengan teknologi yang anda jual - anggun dan mewah. Kembangkan susun atur supaya orang dapat membeli telefon dan aksesori dan melihat-lihat sementara menunggu bantuan perkhidmatan atau penjualan.

Tuan tanah anda kemungkinan besar memerlukan insurans liabiliti. Juga, dapatkan polisi yang merangkumi harta tanah dan inventori perniagaan. Kedai telefon bimbit sering disasarkan untuk pencurian, dan anda perlu melindungi pelaburan anda.