Berapa Kos Mesin Cetak Kad Perniagaan?

Mesin cetak kad perniagaan perindustrian tidak mudah diakses untuk dibeli, tetapi sangat mungkin untuk membuat kad perniagaan profesional dari mana-mana rumah atau pejabat dengan alat dan peralatan yang betul. Kaedah tertentu untuk menghasilkan kad perniagaan secara besar-besaran boleh menjadi mahal, menakutkan dan memakan masa. Walaupun demikian, menurunkan keseluruhan kos overhead dengan menghilangkan keperluan syarikat luar untuk menghasilkan kad nama masih merupakan pilihan yang masuk akal apabila sumber yang tepat untuk keperluan tertentu dipenuhi.

Pencetak Yang Betul

Pencetak yang ideal lebih ditentukan oleh keperluan kuantiti anda daripada keperluan kualiti. Sekiranya anda memerlukan ratusan kad perniagaan sebulan, pencetak jet ink berkualiti tinggi sudah mencukupi. Pada masa penerbitan, printer ink-jet berprestasi tinggi berharga dari $ 100 hingga $ 300. Apabila memerlukan ribuan kad sebulan, gunakan pencetak laser kelas atas kerana jumlah pengeluaran yang lebih besar. Pencetak laser hitam dan putih berkualiti tinggi antara $ 300 hingga $ 700, sedangkan pencetak laser warna penuh berharga $ 500 hingga $ 3,500.

Medium Yang Betul

Gaya dan kualiti kertas yang digunakan dalam menghasilkan kad nama sebahagian besarnya akan mencerminkan selera peribadi dan estetika perniagaan. Walaupun tidak ada medium yang betul atau salah untuk kad perniagaan, stok kad adalah standard. Kad perniagaan boleh berkilat, bertekstur, rata, licin, kasar, berwarna-warni, putih atau apa sahaja yang diperlukan untuk menggambarkan kesan yang diinginkan. Kualiti dan gaya kertas adalah pilihan subjektif, tetapi penting, ketika memutuskan bagaimana mewakili perniagaan. Pada masa penerbitan, stok kad direka dan berlubang untuk kad perniagaan rata-rata antara 2 dan 4 sen setiap helai.

Pengeluaran

Semasa menghasilkan kad nama anda sendiri, rancang kad dengan betul supaya kad tersebut dapat dicetak dalam ukuran dan format yang sesuai. Pada masa ini terdapat banyak program percuma yang dapat menyelesaikannya dan juga program berbayar antara $ 20 hingga $ 50. Tidak semua kertas kad nama berlubang dan, walaupun begitu, memotong kertas berlubang dengan tangan sangat memakan masa. Pertimbangkan untuk membeli pemotong kad perniagaan untuk menjimatkan masa dan sumber. Pada masa penerbitan, pemotong kad perniagaan manual berharga rata-rata $ 50 hingga $ 200 sementara pemotong kad perniagaan automatik antara $ 500 hingga $ 5,500.

Pertimbangan Lain

Dalam beberapa keadaan, masa dan sumber yang diperlukan untuk membuat kad perniagaan anda sendiri lebih besar daripada membayar pihak ketiga untuk melakukannya. Pastikan kos overhed dan perbelanjaan masa akan lebih rendah. Rujuk profesional reka bentuk untuk memastikan reka bentuk kad perniagaan anda ringkas dan anggun daripada kekok dan tidak profesional.