Cara Mendapatkan Internet Explorer untuk Dibuka sebagai Skrin Penuh

Menggunakan Internet adalah keperluan biasa dalam perniagaan, dan lama-kelamaan anda mungkin ingin menyesuaikan penampilan penyemak imbas Web anda. Ini mungkin hanya untuk pilihan peribadi anda atau untuk komputer tujuan umum yang digunakan oleh pekerja atau pelawat untuk akses Internet. Pendekatan mudah adalah menggunakan jalan pintas papan kekunci; selagi anda menutup Internet Explorer dalam mod skrin penuh, ia akan berada dalam mod skrin penuh apabila dibuka semula. Pilihan kedua adalah mengaktifkan mod kios, yang sentiasa berskrin penuh. Kaedah ketiga adalah menukar nilai pendaftaran untuk Internet Explorer. Hanya pengguna yang lebih berpengalaman yang harus mencuba ini, kerana kesalahan dalam pendaftaran dapat menyebabkan kesalahan serius pada komputer anda.

Pintasan Papan Kekunci

1

Buka Internet Explorer jika belum dibuka.

2

Tekan kekunci "F11". Ini adalah jalan pintas untuk meletakkan Internet Explorer dalam mod skrin penuh.

3

Semak imbas Web dan tutup Internet Explorer apabila anda selesai. Selagi anda meninggalkan penyemak imbas dalam mod skrin penuh semasa anda menutupnya, ia akan berada di skrin penuh apabila anda membukanya semula. Anda boleh menutup Internet Explorer dengan menutup semua tab atau dengan menekan dan menahan kekunci "Alt" dan kemudian menekan "F4."

Mod Kios

1

Klik kanan apa sahaja jalan pintas yang biasa anda gunakan untuk membuka Internet Explorer. Ini boleh menjadi jalan pintas di desktop anda, di menu Mula, atau di bar tugas di sebelah butang Mula.

2

Klik "Properties."

3

Pada tab Pintasan, klik di kotak teks "Sasaran" dan gerakkan kursor anda ke hujung teks di dalamnya.

4

Taip "-k" di hujung tanpa tanda petik. Anda mesti mendahului tanda hubung dengan spasi.

5

Klik "OK."

6

Tutup Internet Explorer jika terbuka dan kemudian buka lagi. Ia akan berada dalam mod kios, iaitu mod skrin penuh. Perhatikan bahawa menekan "F11" tidak akan beralih daripada mod kios; anda mesti menutup keseluruhan penyemak imbas menggunakan jalan pintas papan kekunci, seperti "Alt-F4" atau "Ctrl-W."

Nilai Pendaftaran

1

Buka Regedit dengan mengklik butang "Start" dan mengetik "regedit" ke dalam kotak teks carian dan kemudian mengklik program ketika ia muncul dalam hasil.

2

Navigasi ke lokasi ini menggunakan hierarki kunci di panel navigasi kiri: "HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Internet Explorer \ Main."

3

Klik dua kali rentetan "Skrin Penuh" dalam kekunci "Utama".

4

Ketik "ya" tanpa tanda petik di tempat perkataan "tidak" di kotak teks "Nilai data".

5

Klik "OK" dan kemudian tutup Regedit. Internet Explorer kini akan lalai ke mod skrin penuh semasa anda memulakannya. Anda boleh menukar tetapan ini di lain waktu jika anda mahu dengan menukar data nilai kembali ke "tidak"