Cara Memperbaiki E-mel Yahoo Apabila Tidak Membuka Lampiran

Keupayaan untuk menerima, memuat turun dan membuka lampiran e-mel dalam e-mel Yahoo anda sangat penting untuk perniagaan anda, kerana lampiran e-mel boleh mengandungi invois, memo dan dokumen perniagaan penting lainnya. Sebelum menghubungi sokongan teknikal, lakukan penyelesaian masalah asas untuk menyelesaikan masalah itu sendiri.

1

Naik taraf penyemak imbas Web anda untuk memastikan bahawa anda mempunyai versi terkini. Sekiranya penyemak imbas anda sudah lapuk, tetapan mungkin tidak dikonfigurasi dengan betul untuk membuka lampiran e-mel Yahoo anda.

2

Muat turun dan pasang program Adobe Reader percuma jika anda tidak dapat membaca lampiran fail PDF (pautan di Sumber).

3

Nonaktifkan perlindungan anti-virus atau firewall anda, kerana program ini dapat menyekat kemampuan anda untuk memuat turun lampiran. Sekiranya anda berjaya memuat turun lampiran e-mel Yahoo, tambahkan pengecualian untuk kedua-dua program untuk memuat turun dan membuka lampiran. Rujuk panduan pengguna untuk program firewall dan anti-virus anda untuk mendapatkan bantuan dengan mematikan program dan menambahkan pengecualian.

4

Hidupkan semula komputer anda jika masalah berterusan dengan memuat turun dan melihat lampiran. Mulakan semula dapat membantu menyelesaikan kebanyakan masalah lampiran yang berkaitan dengan sambungan Internet.

5

Matikan sebarang add-on atau plugin penyemak imbas, kerana ini boleh mengganggu pembukaan lampiran. Mulakan semula penyemak imbas anda dan cuba buka kembali lampiran.