Cara Membuat Pemain Sebenar Bekerja Dengan Google Chrome

Pemain media RealPlayer melengkapkan semua penyemak imbas Web dengan pemalam yang membolehkan streaming main balik dari pelbagai jenis fail. Plugin ini juga boleh dikonfigurasikan untuk memuat turun sebarang format media streaming terus ke komputer anda supaya anda dapat melihatnya nanti sama ada anda dalam talian atau tidak. Anda boleh mengintegrasikan pemalam RealPlayer ke penyemak imbas Web seperti Google Chrome hanya dengan beberapa klik.

1

Muat turun dan pasang RealPlayer dari laman web RealNetworks (lihat pautan di Sumber).

2

Lancarkan RealPlayer. Klik tab "RealPlayer" dan pilih "Preferences" untuk melancarkan skrin Preferences ". Klik tab "Muat turun & Rakaman" di bawah menu "Kategori".

3

Klik butang "Browse" di sebelah kolom "Save Files To", arahkan ke lokasi di komputer anda untuk menyimpan semua media yang dimuat dan klik "OK."

4

Pilih pilihan "Aktifkan Muat turun & Rakaman Web" di layar "Pilihan". Klik "OK."

5

Lancarkan Google Chrome. Pilih ikon sepana pada bar menu dan pilih "Alat." Pilih "Sambungan" dari menu terbang. Halaman "Sambungan" dimuat. Tatal ke bawah senarai ke entri untuk Sambungan Pemuat RealPlayer. Pastikan item diaktifkan.

6

Lawati halaman Web dengan media streaming. Apabila kandungan dimuat, hamparan "Muat turun Video Ini" akan dipaparkan di bahagian atas pemain terbenam.

7

Klik hamparan "Muat turun Video Ini" dan "Pengurus Muat Turun & Rakaman RealPlayer" dilancarkan. RealPlayer menunjukkan mesej pengesahan apabila telah memuat turun media penstriman ke lokasi penyimpanan yang telah dipilih di komputer anda.