Cara Mendapatkan Nilai Kawalan Kotak Centang di Word

Word, program pemprosesan kata popular Microsoft, menawarkan banyak ciri untuk mengedit teks dan menambahkan gambar ke dokumen anda. Digunakan dengan kerap di persekitaran rumah dan pejabat, Word juga mempunyai fitur yang memungkinkan anda menambahkan kawalan borang ke dalam fail anda. Sebaliknya, dokumen tersebut menjadi bentuk interaktif untuk diedarkan kepada orang lain dan mengumpulkan maklumat. Salah satu alat ini, kotak centang, dapat ditambahkan untuk memungkinkan orang lain memilih dari senarai respons yang diformat sebelumnya.

1

Lancarkan Word dan buka dokumen yang ingin anda tambahkan kawalan kotak centang. Pastikan tab "Pembangun" dapat dilihat di menu pita. Klik tab "Fail" dan pilih "Pilihan," yang akan membuka tetingkap yang berasingan. Pilih tab "Sesuaikan Pita". Klik menu "Sesuaikan Pita" dan pilih pilihan "Tab Utama". Periksa pilihan "Pembangun", dan klik butang "OK".

2

Klik sekali di kawasan dokumen yang anda mahu tambahkan kawalan kotak pilihan. Klik tab "Pembangun" dan cari kumpulan "Kawalan". Pilih ikon "Control Box Content Control", yang akan memasukkan kawalan ke dalam dokumen Word.

3

Edit sifat kawalan kotak pilihan, jika perlu. Klik kotak pilihan. Klik tab "Pembangun" dan pilih pilihan "Properties", yang akan melancarkan tetingkap yang berasingan. Gunakan pilihan yang tersedia untuk mengedit sifat, seperti ukuran, dan klik butang "OK".