Cara Menghilangkan Kawasan Markup di Word 2007

Menggunakan Microsoft Word untuk mengomentari dokumen perniagaan boleh menjadi cara yang ideal untuk berkongsi kerja antara rakan sekerja atau hanya mencatat pemikiran anda tentang sesuatu, menjauhinya dan kemudian kembali untuk permulaan yang baru. Apabila anda menggunakan ciri komen Word 2007, yang memasukkan "belon" markup, anda akan melihat tiang tebal membongkok dokumen anda ke kiri dan mengambil harta tanah skrin yang berharga. Kawasan markup ini tidak diperlukan, dan klik pantas memberitahu Word 2007 untuk membuangnya dari ruang kerja anda.

1

Lancarkan Microsoft Word 2007. Klik butang Office dan arahkan ke dokumen dengan kawasan markup untuk ditutup. Setelah dokumen dibuka, anda akan melihat kawasan penanda di sebelah kanan, dilambangkan dengan lajur kelabu dan "belon" berwarna untuk komen teks.

2

Klik tab "Ulasan". Klik menu lungsur atas di bahagian "Penjejakan" pada pita. Menu menunjukkan "Final: Show Markup" secara lalai.

3

Klik pilihan "Akhir" dari menu. Bahagian markup dikeluarkan.

4

Sebagai alternatif, anda boleh membuang kawasan markup di Word 2007 dengan mengklik menu "Show Markup" di bahagian "Tracking" pada pita. Arahkan kursor ke atas "Belon" dan klik "Tunjukkan Semua Semakan Sebaris." Belon, yang menjadikan kawasan markup muncul dan mengalihkan seluruh dokumen ke kiri, hilang dan sebaliknya ditambahkan ke dalam aliran dokumen.