Apakah Ukuran yang Baik untuk Foto EBay?

EBay meletakkan produk dan barang anda di hadapan khalayak yang lebih luas daripada iklan tempatan. Menarik pembeli baru memerlukan gambar yang bagus untuk menunjukkan kualiti dan keadaan barang jualan anda. Foto dengan ukuran yang tidak betul tidak akan menunjukkan produk anda yang terbaik, mungkin menyebabkan penjualan anda hilang.

Keperluan Saiz

Lebih besar hampir selalu lebih baik, dan semakin besar gambar penyenaraian anda, semakin baik mereka menunjukkan item anda. Tetapi anda tidak boleh memuat naik gambar yang terlalu besar, jika tidak, penonton dengan sambungan Internet yang lebih lambat mungkin kecewa jika memuatkan gambar dengan perlahan. Ukuran minimum yang diperlukan eBay pada semua gambar yang dimuat naik ialah 500 piksel di sisi terpanjang, tetapi disarankan 1600 piksel. Ini akan menunjukkan item anda dengan baik, tanpa terlalu besar. Setiap gambar berukuran 7MB, tetapi ingat ini boleh mempengaruhi kelajuan muat naik anda. Semakin besar gambar, semakin lama masa yang diperlukan untuk memuat naik.

Mengambil Gambar Yang Baik

Foto barang anda bukan sahaja menunjukkan kualiti dan keadaan barang anda, tetapi juga bertindak sebagai wajah profesional perniagaan anda. Foto yang tidak kemas dan kabur menggambarkan keadaan syarikat anda dengan teruk. Gunakan tripod untuk hasil terbaik dan gambar gambar dengan latar belakang biasa. Isi bingkai dengan produk dan ambil banyak gambar, menunjukkan perincian, kecacatan dan sudut menarik. Kilat anda memancarkan cahaya yang terang dan keras, sehingga cahaya yang tersebar digunakan untuk menghilangkan bayangan dan pantulan. Mulakan dengan gambar yang berkualiti dan akan kelihatan baik tidak kira berapa ukurannya.

Apa Yang Tidak Perlu Dilakukan

Walaupun nampaknya cara yang baik untuk mempromosikan syarikat anda, eBay melarang penambahan logo atau imejan kesan sampingan lain ke foto sebelum memuat naik. Pada dasarnya, ini bermaksud anda tidak dapat menambahkan logo syarikat dan alamat laman web anda ke foto anda, atau kesan iklan seperti starburst "Penghantaran Percuma". Batas foto juga tidak dibenarkan. Anda boleh menambahkan tanda air kelegapan 50 peratus pada foto anda, selagi tidak lebih besar daripada lima peratus dari keseluruhan kawasan tontonan.

Jangan Lupa Pembeli Bergerak

Menurut eBay, pembeli menggunakan peranti mudah alih mereka untuk menghasilkan penjualan lebih dari $ 5 bilion pada tahun 2011, jadi jangan lupa pasaran ini. Foto dalam penyenaraian anda mungkin tidak ditunjukkan dengan betul pada peranti mudah alih ketika dimuat naik seperti biasa. Untuk mengatasi ini, eBay menawarkan pilihan penyimpanan foto mereka sendiri yang secara automatik menyesuaikan foto anda agar dapat dipaparkan dengan betul pada peranti mudah alih.