Kaedah paling selamat untuk menerima wang dalam talian

Selain perkhidmatan dalam talian semata-mata, banyak bank kini menggabungkan pembayaran dalam talian ke dalam penawaran perkhidmatan mereka. Walau bagaimanapun, kemudahan itu mesti dijaga dengan keselamatan. Perkhidmatan terbaik - termasuk Paypal, Clover dan bank terpilih - bertindak sebagai perantara yang dipercayai. Sebilangan besar perkhidmatan memerlukan kedua-dua pihak mempunyai akaun, walaupun PayPal dan Clover memilih pilihan tempat penjualan.

Apl Bank Dalam Talian

Banyak bank mula menawarkan perkhidmatan pemindahan wang secara percuma. Sebilangan besar perkhidmatan ini memerlukan kedua-dua orang mempunyai akaun dengan bank tersebut. Bank of America, misalnya, membolehkan perkhidmatan ini melalui pengurusan akaun dalam talian atau aplikasi telefon pintar yang boleh dimuat turun. Chase bank mempunyai QuickPay, perkhidmatan yang beroperasi serupa dengan PayPal dan memungkinkan anda menerima wang dari siapa pun melalui nombor mudah alih atau alamat e-mel, walaupun anda bukan pemegang akaun Chase Bank. Bank tambahan yang menawarkan pemindahan dari orang ke orang termasuk Wells Fargo, Capital One, USAA, US Bank dan Citibank. Melayari institusi yang diinsuranskan FDIC menawarkan lebih banyak keselamatan daripada pilihan lain, tetapi tidak tersedia seperti biasa.

PayPal

Perkhidmatan pemindahan wang dalam talian terbesar adalah PayPal. PayPal bukan bank, kenyataan yang membebaskannya untuk memindahkan wang dengan lebih lancar dari satu akaun PayPal ke akaun yang lain. Untuk menerima pembayaran PayPal, anda dan pengirim mesti mempunyai akaun. Pengirim kemudian menghantar dana ke alamat e-mel yang anda tetapkan. Anda boleh memilih untuk melampirkan akaun bank, dan memindahkan wang yang anda terima melalui PayPal ke akaun bank tersebut dalam tiga hingga lima hari. Pembayar hanya mengetahui alamat e-mel anda, melindungi kedua-dua maklumat sensitif anda, dan PayPal menjamin dana.

Semanggi

Clover pada mulanya berfungsi sebagai sistem titik penjualan yang efektif untuk pedagang. Walau bagaimanapun, aplikasi mudah alihnya memudahkan untuk menerima wang dari hampir semua orang. Walaupun serupa dengan PayPal, pemindahan pembayaran Clover secara langsung dihubungkan ke aplikasi telefon pintar Clover atau sistem POS anda. Orang boleh memberi anda wang menggunakan kad kredit atau debit utama, tanpa mempunyai akaun Clover sendiri.

Pindahan Kawat

Hampir setiap bank membolehkan anda melakukan transfer bank. Secara tradisinya, anda dikehendaki melakukan pemindahan ini secara peribadi di bank anda. Walau bagaimanapun, kebanyakan bank hari ini membolehkan pembayar anda melakukan pemindahan wang secara dalam talian. Ini adalah kaedah paling selamat dan seketika untuk menghantar wang secara dalam talian antara bank yang berbeza. Namun, dengan menerima pindahan wang, anda perlu memberikan sejumlah maklumat perbankan kepada pembayar anda, termasuk nombor akaun dan nombor perutean bank anda. Pemindahan antarabangsa memerlukan lebih banyak maklumat. Akhirnya, pindahan kawat adalah yang paling mahal, dengan bayaran antara $ 30.