Cara Menetapkan Semula Kata Laluan Mel Suara iPhone

Walaupun anda mungkin mempunyai pilihan untuk menetapkan semula kata laluan mel suara anda secara langsung dari iPhone anda, beberapa penyedia data selular meminta anda memanggilnya untuk membuat perubahan ini. Anda boleh memeriksa secara langsung pada iPhone anda untuk melihat apakah pembawa anda menyokong menukar kata laluan mel suara anda menggunakan peranti anda; jika tidak, gunakan maklumat hubungan yang tersimpan di iPhone anda untuk menghubungi pembawa anda dan dapatkan bantuan menetapkan semula kata laluan mel suara anda.

Menukar pada iPhone

1

Ketik aplikasi "Tetapan", dan kemudian pilih "Telefon" dari senarai pilihan.

2

Pilih pilihan "Ubah Kata Laluan Mel Suara", jika ada.

3

Ikuti arahan yang tinggal untuk menukar kata laluan mel suara anda. Sekiranya syarikat penerbangan anda AT&T, masukkan "?" dalam medan teks Masukkan Kata Laluan Mel Suara, dan kemudian tekan "OK" untuk memulakan permintaan untuk memanggil AT&T. Tekan butang "Panggil" untuk mengakses sistem automatik dan menetapkan semula kata laluan anda.

Verizon

1

Akses laman web My Verizon (pautan di Sumber), dan kemudian log masuk dengan nombor telefon bimbit dan kata laluan anda. Sekiranya anda telah menyediakan nama pengguna, gunakan nama pengguna dan bukannya nombor telefon anda.

2

Pilih tab "Verizon Saya", dan kemudian pilih "Tetapkan Semula Kata Laluan Surat Suara."

3

Pilih nombor telefon bimbit anda dari menu lungsur turun, dan kemudian pilih "Saya Akan Membuat Kata Laluan Saya."

4

Masukkan dan sahkan kata laluan baru anda di bidang "Buat Kata Laluan Baru" dan "Sahkan Kata Laluan Baru".

5

Klik butang "Kirim" untuk menukar kata laluan anda.