Cara Memadamkan Album Foto Kosong di Facebook

Dengan lebih dari 901 juta pengguna aktif bulanan pada bulan Mac 2012, Facebook menyajikan pasaran berpotensi pelanggan dan peminat yang boleh dimanfaatkan oleh perniagaan dengan Halaman Facebook dan profil perniagaan. Sekiranya anda telah membuat album gambar untuk Halaman Facebook perniagaan anda - misalnya, sebagai sebahagian daripada promosi perniagaan - hapus gambar dan hapus album setelah promosi berakhir dengan menggunakan pilihan penyuntingan album Facebook.

1

Log masuk ke akaun Facebook yang menghoskan album atau akaun dengan akses pentadbiran ke Halaman Facebook tempat album dihoskan.

2

Navigasi ke Halaman Facebook atau profil di mana pelawat dapat melihat foto anda. Klik pautan "Foto" untuk mengakses album foto yang berkaitan dengan Halaman atau profil Facebook itu.

3

Klik album yang ingin anda hapus untuk mengakses halaman senarai album. Klik pautan "Edit Album" di bahagian atas halaman album.

4

Klik butang "Padam" di bahagian atas halaman penyuntingan album; butang itu mempunyai gambar tong sampah di atasnya. Permintaan muncul bertanya adakah anda pasti mahu memadamkan album.

5

Klik "Padam Album" untuk mengesahkan bahawa anda mahu menghapusnya. Album ini dipadamkan secara kekal dari Halaman Facebook atau profil anda.