Cara Menetapkan Autoreply di Twitter

Menguruskan akaun Twitter dengan aliran pengikut baru yang sihat adalah proses yang menuntut, dan dalam kes seperti itu, menghantar mesej setiap pengikut secara peribadi adalah tugas mustahil yang memerlukan banyak masa yang tidak realistik. Syukurlah, anda dapat menyediakan penjawab automatik yang akan menguruskan proses ini untuk anda, yang membolehkan anda melibatkan diri dan memasarkan pengikut baru, meluangkan masa anda untuk mengerjakan tugas-tugas lain. Socialoomph adalah perkhidmatan percuma yang memperluas kemampuan akaun Twitter anda, dan diperlukan kerana Twitter tidak termasuk kemampuan untuk menghantar mesej balasan automatik.

1

Daftarkan akaun dengan Socialoomph (lihat pautan di Sumber). Socialoomph memerlukan pengaktifan akaun sebelum anda dapat menggunakan perkhidmatannya sepenuhnya, jadi periksa e-mel anda dan aktifkan akaun anda melalui pautan yang dihantar oleh [email protected]

2

Log masuk ke kedua-dua akaun Twitter yang akan anda kirimi mesej dan akaun Socialoomph yang baru dibuat secara automatik. Dari halaman arahan utama di Socialoomph klik "Tambah Akaun Twitter Baru" dari kotak "Akaun Sosial". Klik pada butang "Izinkan Akses" dan izinkan Socialoomph mengakses ke akaun Twitter anda dengan memasukkan butiran masuk Twitter anda apabila diminta.

3

Klik pautan berlabel "Klik di sini untuk mengaktifkan" di bawah tajuk "Automatik Akaun Twitter Pilihan" setelah Socialoomph dipautkan ke Akaun Twitter anda. Dengan mencentang kotak berlabel "Kirim pesan selamat datang secara automatik kepada pengikut baru" Socialoomph akan secara automatik memberi respons kepada sesiapa yang mengikuti akaun anda.

4

Hapus mesej lalai dan masukkan pesan baru di kotak teks "Kirim Pesan Ini" untuk menambahkan bakat dan memberikan mesej yang relevan yang disesuaikan dengan tujuan perniagaan anda ketika memberi respons secara automatik kepada pengikut baru. Anda boleh mencuba menarik pengikut dengan mengemukakan soalan atau mengarahkan mereka ke sumber yang akan menawarkan lebih banyak maklumat kepada diri anda. Socialoomph juga secara automatik dapat mengikuti orang-orang yang sekarang mengikuti anda, dengan pilihan untuk memeriksa mereka selama tiga hari, dan dapat mengirimi anda email semua balasan yang dibuat ke akaun Twitter anda dari pengikut baru anda.