Saudara Vs. Pencetak Laser HP

Pencetak laser yang berkualiti adalah keperluan pejabat dan perniagaan di rumah untuk menguruskan dokumen dan keperluan mencetak anda. Brother dan HP adalah dua jenama pencetak laser yang lebih popular, dan membantu membandingkan model dan ciri jika anda ingin membeli pencetak laser. Walaupun kedua-duanya membuat rangkaian pencetak untuk memenuhi semua keperluan anda, perdebatan telah berkembang menjadi pilihan antara menjimatkan masa atau wang.

Jenis Pencetak Laser

Semasa mencari pencetak laser anda yang seterusnya, sebahagian daripada penilaian ditentukan berdasarkan keperluan anda. Pencetak laser sering ditentukan oleh dpi mereka, atau berapa titik per inci yang dapat dihasilkannya, antara 300 hingga 2.400. Biasanya dpi yang lebih tinggi menghasilkan imej yang lebih berkualiti. Pencetak laser juga dibezakan oleh kemampuan mereka untuk mencetak foto dan jenis rangkaian yang mereka sokong. Pencetak laser yang disenaraikan sebagai "all-in-one" membolehkan anda mengimbas, menyalin, mencetak dan faks dari mesin yang sama. Brother dan HP membuat model yang menyokong semua fungsi ini.

Tempat Manfaat Saudara

Pencetak Brother cenderung lebih banyak kerja tetapi menebusnya dengan penjimatan jangka panjang. Penggantian toner untuk model Brother biasanya lebih murah daripada pesaingnya, termasuk HP, tetapi sebahagiannya berasal dari penggantian toner dan drum yang lebih kompleks. Ini perlu dipasang dengan betul dan lebih berisiko mengalami kerosakan daripada kartrij tradisional, yang digunakan oleh HP, tetapi ia dapat mencetak lebih dari 7,000 halaman, mengurangkan kos penggantian anda dari masa ke masa. Pencetak Brother juga mempunyai kelajuan pencetakan yang tinggi, tetapi mereka memerlukan masa beberapa saat untuk memanaskan dan mencapai kelajuan maksimum ini.

Barang Speedy HP

HP mendapat markah yang kuat untuk pencetakan pantas dan penggunaan kuasa rendah. Syarikat secara rutin membandingkan modelnya dengan pencetak Brother dan menunjukkan seberapa cepat ia dapat keluar dari mod siap sedia dan mula mencetak. Sebagai contoh, HP LaserJet Pro 200 Color M251 boleh mencetak empat halaman sebelum model Brother yang serupa dilakukan dengan pemanasan. Pencetak HP juga mempunyai penggunaan kuasa yang lebih rendah daripada kebanyakan pesaingnya, termasuk Brother. HP juga mendakwa bahawa pencetak Brother terdedah kepada noda kerana mereka tidak menggunakan kartrij pengganti biasa seperti pencetak HP.

Perbandingan Pemilik

Kebisingan, kelantangan dan perkhidmatan adalah masalah besar untuk menguruskan keperluan pencetak anda. PCWorld telah membuat tinjauan besar yang mendapat reaksi pengguna untuk ciri-ciri ini, dan HP dan Brother mempunyai skor yang berbeza-beza. Berdasarkan pendapat pemilik, Brothers boleh dipercayai sepanjang kitaran hidup mereka, sementara HP biasanya dilihat lebih buruk daripada purata untuk kebolehpercayaan. Kedua-duanya tidak mendapat skor yang baik untuk servis, tetapi Brother hampir tidak dapat mengatasi HP dalam keseluruhan sokongan dan penyelesaian masalah. Pemilik saudara lebih berpuas hati dengan pilihan mereka secara keseluruhan, tetapi modelnya berbeza-beza dengan ciri yang disokong jadi lebih baik membaca ulasan khusus mengenai model yang anda pertimbangkan.

Membuat Pilihan Anda

HP dan Brother membuat pencetak berkualiti tinggi, jadi anda tidak mungkin kecewa dengan mana yang anda pilih. Pencetak Brother boleh menjadi kos permulaan yang lebih besar tetapi mungkin lebih murah dalam jangka masa panjang jika anda mencetak pekerjaan besar secara konsisten. HP memberikan kemudahan penggunaan yang lebih baik dan mengharuskan anda melakukan lebih sedikit untuk memastikan pencetak anda tetap berjalan, sehingga memerlukan sedikit masa. Dengan set ciri serupa pilihan mungkin mengenai perkara yang lebih penting bagi anda, menjimatkan masa dengan HP atau menjimatkan wang dengan Brother.