Saya Tidak Boleh Menggunakan Google Voice untuk Membuat Ucapan Mel Suara

Google Voice membolehkan anda merakam banyak ucapan mel suara dan menyesuaikannya ketika digunakan, tetapi tidak menawarkan perkhidmatan terpasang untuk merakam mesej ini. Anda perlu menggunakan telefon yang dipautkan atau Google Talk di dalam penyemak imbas anda untuk merakam ucapan mel suara baru. Pelbagai rakaman anda disimpan di Google Voice, dan dapat diubah seketika; anda bahkan boleh menetapkan mesej mel suara yang berbeza untuk kumpulan kenalan yang berlainan.

Merakam Ucapan Mel Suara Baru

Walaupun Google Voice tidak mempunyai ciri rakaman mel suara bawaan, anda tidak semestinya memerlukan telefon untuk merakam ucapan - anda juga boleh menggunakan akaun Google Talk anda. Anda memerlukan Pemalam Sembang Suara & Video yang dipasang untuk sistem anda; ini boleh didapati di Google.com/chat/video. Anda juga memerlukan mikrofon dan pembesar suara yang disambungkan ke komputer anda, dan agar akaun Google anda diaktifkan sebagai telefon yang tersedia di Google Voice. Untuk merakam ucapan mel suara baru, klik ikon roda gigi di sudut kanan atas skrin dan pilih "Tetapan Suara." Pergi ke tab "Mel Suara & Teks" untuk melihat tetapan mel suara anda. Klik "Rakam Baru", yang mungkin juga berbunyi "Rakam Mesej Baru Menggunakan Telefon." Tetapkan nama untuk ucapan anda, dan togol sama ada ini adalah ucapan mel suara lalai.Klik "Teruskan", dan pilih telefon atau Google Talk anda. Perkhidmatan akan menghubungi anda; jawab telefon atau panggilan digital anda dan rakam ucapan seperti yang diminta.

Ucapan Mel Suara Pelbagai

Anda boleh merakam beberapa ucapan mel suara yang berbeza dengan mengklik butang "Rakam Baru" dan memberi setiap rakaman nama yang unik. Tukar ucapan mel suara dengan memilihnya dari kotak lungsur dan klik butang "Rakam semula". Anda mungkin mempunyai ucapan percutian, ucapan yang memberitahu pemanggil bahawa anda tidak menerima panggilan pada masa ini, ucapan biasa, ucapan kerja dan bahkan ucapan untuk kumpulan tertentu. Sekiranya anda mempunyai kenalan dalam kumpulan, anda boleh menetapkan ucapan mel suara khusus mereka di bawah "Kumpulan" di halaman Tetapan. Klik butang Edit di bawah kumpulan yang ingin anda tetapkan ucapannya, dan pilih ucapan dari kotak lungsur.

Memaut Nombor Telefon

Sekiranya nombor untuk telefon yang ingin anda gunakan belum dihubungkan ke Google Voice, anda boleh memautkannya dari halaman Tetapan dengan mengklik tab "Telefon". Tatal ke bawah di bawah telefon anda yang sekarang aktif dan klik "Tambahkan Telefon Baru." Isi nama nombor ini, nombor telefon fizikal dan sama ada ia adalah telefon bimbit, tempat kerja atau rumah. Klik Simpan, dan ikuti arahan di skrin untuk memanggil dan mengaktifkan telefon anda.

Tetapan Mel Suara Lain

Anda juga dapat memilih agar pemberitahuan untuk mel suara baru dihantar terus ke peti masuk e-mel anda. Untuk memilih e-mel selain daripada akaun e-mel Google lalai anda, klik "Tambahkan Alamat E-mel Baru." Google Voice menawarkan pilihan untuk mentranskripsikan mesej mel suara anda, dan anda juga boleh menukar kata laluan atau PIN mel suara anda dari tetapan Mel Suara.