Bagaimana Beberapa Foto Saya Ditandakan di Facebook Tidak Dilihat oleh Rakan?

Memuat naik dan menandai gambar di Facebook membolehkan anda berhubung dengan rakan dan berkongsi momen yang tidak dapat dilupakan, istimewa atau lucu dari hidup anda. Dengan tetapan privasi Facebook, anda mengawal keterlihatan kandungan yang anda hantar di Facebook. Sekiranya rakan anda tidak dapat melihat foto Facebook yang ditandai anda, kemungkinan anda telah menyesuaikan tetapan privasi anda untuk menghalangnya daripada melakukannya. Anda boleh membetulkannya hanya dengan beberapa klik.

Foto Anda yang Ditandai

Sekiranya rakan anda tidak dapat melihat foto yang anda muat naik dan di mana anda ditandai, masalahnya hampir pasti dengan tetapan privasi anda. Log masuk ke akaun Facebook anda menggunakan alamat e-mel dan kata laluan anda. Buka menu lungsur "Akaun" dengan mengklik tab di sudut kanan atas mana-mana halaman. Klik pilihan "Pilihan Privasi" untuk menyesuaikan tetapan privasi anda. Letakkan tanda centang di sebelah "Biarkan rakan orang yang ditandai dalam foto dan catatan saya melihatnya" untuk membolehkan rakan rakan mengakses foto yang dimuat naik oleh anda. Klik pautan "Sesuaikan tetapan". Di halaman yang dihasilkan, buka menu drop-down "Posts by me" dan pilih satu pilihan untuk menjadikan foto anda dapat dilihat oleh "Semua orang", "Friends of Friends" atau "Friends Only", atau pilih "Customize"pilihan dan gunakan tetingkap pop timbul yang dihasilkan untuk membenarkan atau menyekat keterlihatan foto anda kepada pengguna individu. Klik "Edit tetapan privasi untuk album foto dan video yang ada" untuk menyesuaikan pilihan privasi anda untuk setiap album anda. Gunakan menu lungsur individu di bawah setiap album untuk menetapkan pilihan anda untuk semua foto dalam album.

Foto Tagged Rakan Anda

Sekiranya rakan anda tidak dapat melihat foto yang ditandai oleh anda yang dimuat naik oleh rakan lain, anda mungkin dapat membetulkannya dengan menyesuaikan tetapan privasi anda. Namun, jika masalahnya adalah dengan tetapan privasi rakan anda, satu-satunya pilihan anda adalah mencadangkan penyesuaian dari pihaknya. Log masuk ke akaun Facebook anda menggunakan alamat e-mel dan kata laluan anda. Buka menu lungsur "Akaun" dengan mengklik tab di sudut kanan atas mana-mana halaman. Klik pilihan "Pilihan Privasi" untuk menyesuaikan tetapan privasi anda. Klik pautan "Sesuaikan tetapan" di bahagian "Berkongsi di Facebook". Pada halaman yang dihasilkan, tatal ke bahagian "Perkara-Perkara Lain Yang Dibagikan" dan buka menu lungsur "Foto dan Video yang Anda Tag". Pilih satu pilihan untuk menjadikan foto anda dapat dilihat oleh "Semua orang, "" Rakan Kawan "atau" Sahaja Sahabat ", atau pilih pilihan" Sesuaikan "dan gunakan pop timbul yang dihasilkan untuk membenarkan atau menyekat keterlihatan foto anda kepada pengguna individu.

Menandakan Foto Facebook

Akses foto yang ingin anda tandai dengan mencari melalui album atau album rakan anda. Klik pilihan "Tandai Foto Ini" yang muncul di sudut kiri bawah halaman utama foto. Letakkan kursor di atas bahagian foto yang ingin anda tandai dan mulailah mengetik nama anda. Pilih nama anda dari senarai juntai bawah yang dihasilkan.

Mengeluarkan Tag Facebook

Sekiranya anda lebih suka tidak ditandai pada foto Facebook tertentu, anda mempunyai pilihan untuk membuang tag tersebut, sama ada anda memiliki foto tersebut atau tidak. Setiap kali rakan menandai anda dalam foto, anda akan menerima pemberitahuan di lokasi, serta pemberitahuan e-mel dan teks jika anda bersedia untuk menerimanya. Anda boleh mengklik pemberitahuan, yang muncul di sudut kiri atas mana-mana halaman, semasa log masuk ke akaun anda. Klik pilihan "Buang Tag" yang muncul di sebelah nama anda di bawah foto.